MotoGP: GASGAS влиза във висшия клас през 2023 г

Пол Еспаргаро ще бъде пилот на отбора,  тъй като емблематичната мотоциклетна марка се присъединява към висшия клас

На специална пресконференция по време на Гран при на Австрия, GASGAS обявиха участието си в MotoGP от 2023 г. Пит Бейрер, директор на моторните спортове на GASGAS и Хуберт Трункенполц, член на Изпълнителния съвет CMO, се присъединиха към ръководителя на екипа на Tech3 Factory Racing Ерве Поншарал на събитието.

От 2023 г. емблематичната мотоциклетна марка от Испания ще се присъедини към MotoGP. GASGAS бе придобит като производител от КТМ през 2019 г.

Това ще стане чрез договор екипа на Tech3 Factory, който ще се оцвети в червено и бяло – цветовете на GASGAS. Тимът става официално GASGAS Factory Racing. От KTM потвърдиха, че Tech3 ще получи машинен паритет с фабричния отбор на KTM през 2023 г.

Пол Еспаргаро ще бъде първи пилот в отбора. Неговият съотборник ще бъде обявен скоро.

GASGAS постигна славни успехи в шампионатите по триел и ендуро, а след това грабна още по-голям успех в мотокроса, суперкроса и крос-кънтри ралито през последните години. Марката има цялостна основа от производствени мотоциклети за офроуд. Сега, след като натрупа опит и спечели победи както в Moto2, така и в Moto3, благодарение на екипа на GASGAS Aspar, марката ще се присъедини към върха на мотоциклетните състезания: MotoGP.

Емблематичната червено-бяла ливрея на GAGSAS ще представлява шестата марка във висшия клас мотоциклетни Гран При състезания.