MotoGP: След 45 дни Куартараро се връща към мотокрос тренировките

Световният шампион за 2021 г. Фабио Куартараро се завърна на седлото на кросовия мотоциклет. Това стана 45 дни, след като получи малка фрактура на лявата си ръка, по време на тренировка с мотоциклет за мотокрос. Звездата на Monster Energy Yamaha MotoGP се завърна на трасето с пилота от  Moto2 Тони Арболино (Elf Marc VDS Racing Team) в САЩ.
По време на представянето на отбора на Yamaha, Куартараро призна, че зимната пауза е била интензивна, откакто получи контузията на ръката. Тъй като не може да тренира на кросов мотоциклет, докато е контузен, подготовката за шампионата през 2023 г. е възпрепятствана и ограничена до много фитнес упражнения.  Според него, тази тренировка е много по-скучна от това да кара мотокрос на трасето цял ден.
Сега обаче французинът се възстанови напълно. Той отдели много време на мотокроса в Америка преди официалния тест Сепанг, който започва на 10 февруари. Ел Диабло публикува новината в своя профил в Instagram, докато той и неговият добър приятел Арболино поеха на Fox Raceway в Калифорния.
Подготовката за 2023 г. наистина ще започне с най-високо темпо за Куартараро през следващите няколко седмици. Това ще бъде преди всички от висшия клас да се отправят към международната писта Сепанг за дългоочаквания тридневен официален тест. Там ще се види как той и Yamaha ще се изправят срещу съперниците си.