MotoGP: Роси се надява на подем в Европа

Валентино Роси от екипа Petronas Yamaha SRT очерта предстоящите европейски кръгове от MotoGP като решаващи за това, дали може да бъде конкурентен или не през 2021 г. Той говори за предстоящия старт този уикенд в Португалия, а след това стартовата на Херес, Льо Ман и Муджело.

На всички тези писти Доктора се е радвал на блестящи успехи. Деветкратният световен шампион признава, че трябва да повиши нивото си на трасета, „които са добри за мен“.

42-годишният пилот започна първия кръг с невероятно четвърто място по време на квалификациите за Гран при на Катар. После обаче Вале стана 12-и в състезанието, преди да преживее катастрофалната Гран при на Доха. Там претърпя един от най-лошите квалификационни резултати в своята знаменита кариера. Въпреки че намери „някои нови настройки на мотора“ в неделя, което му позволи да „поддържа по-добро темпо“, за него крахът бе пълен. Доктора не успя да спечели точка.

Всичко това означава, че сезонът на Роси, за всички намерения и цели, започва този уикенд на в Португалия.

Може ли да наруши шансовете и да застане на върха на подиума в 30-ата различна схема в кариерата си в Гран При?

Доктора каза: „Пистата Портимао е фантастична. Та е нещо различно от всички останали, но от другата страна на нещата е много трудно. Това е писта, за която ви е необходимо много време, за да я научите. Всеки път, когато се състезавате там, можете да подобрите нещо.

Открихме няколко нови настройки на мотоциклета в неделната сутрешна разгряваща сесия в Доха. Успях да поддържам по-добро темпо, но ми попречи лошата начална позиция.

Надявам се, че може да бъда по-силен в третата Гран при за сезона и да съм по-конкурентен. Също така в Европа като цяло има много писти, които са добри за мен.“