MotoGP: Ринс преговаря с Aprilia, Honda, KTM и Yamaha

Алекс Ринс от екипа на Suzuki Ecstar потвърди,  че води преговори за договор с четири производителя за място през 2023 г. Това бе потвърдено и от мениджмънта на пилота.

Неговият мениджър е в преговори с четири производители за възможно място в MotoGP през 2023 г. Това са Aprilia, Honda, KTM и Yamaha.

Ринс направи катастрофа, след като излетя в чакъла на завой 2 в Льо Ман, преди да се разбие, докато се опитваше да държи своя GSX-RR изправен, за да се върне на пистата при завой 4. За щастие, испанецът бе невредим и говори пред медиите след състезанието. Ринс информира, че в момента се водят разговори за това къде ще кара през следващия сезон.

По-рано през уикенда, пред сайта motogp.com, мениджърът на Repsol Honda Алберто Пуч потвърди, че с Honda са се свързали както Ринс, така и Жоан Мир, след шокиращото съобщение, че Suzuki ще напусне MotoGP в края на този сезон.

Мениджърът на Aprilia Racing Паоло Бонора също каза в Льо Ман, че се водят разговори с някои отбори, за да се проучи какви възможности може да има за независим екип, управляващ мотоциклети RS-GP. Става дума за сателитен тим.

Тъй като Suzuki ще се оттегли от спорта, това отваря две места в решетката за нов производител или независим екип. Първото, поне засега е по-трудно, отколкото идването на сателитен отбор.

Ходовете на Ринс и Мир за 2023 г. остават под наблюдение в падока. Проучва се всяка възможност за испанското дуо.