MotoGP: Ринс е доволен от идването на Каваучи в HRC

Бившият пилот на Suzuki Алекс Ринс коментира за първи път, след като Алберто Пуч потвърди Кен Каваучи за новия технически мениджър на HRC. Новото момче на LCR Honda е доволен, че Кен Каваучи ще го последва от Suzuki до HRC през 2023 г. Японският специалист става новият технически мениджър на японския заводски отбор.

Ринс и Каваучи създадоха тесни работни отношения през шестте си сезона във висшия клас заедно, което доведе до пет победи в MotoGP, включително последната за 2022 г. на Гран При на Валенсия през ноември. Каваучи изигра жизненоважна роля в превръщането на Suzuki GSX-RR в един от най-конкурентните пакети в решетката на MotoGP през последните четири сезона. Фабриката в Хамамацу постигна седем победи във висшия клас и взе световния шампионат през 2020 г. с Жоан Мир. Всичко това стана по време на престоя на Каваучи там, въпреки че нямаше финансовият ресурс на техните японски съперници.

Сега, след като шефът на Repsol Honda Алберто Пуч потвърди шокиращото подписване миналата седмица, 27-годишният пилот изрази мнението си относно големите промени в техническия отдел на Honda.
Ринс каза: „Много се радвам да видя това! Кен беше ключова част от нашия успех в Suzuki. Той разработи мотора и го направи конкурентен до последната му обиколка. Така че, това е страхотна новина, че го имаме работим върху нашето ново предизвикателство!”
Каваучи трябва да направи своя дебют в цветовете на HRC през следващите два дни на теста на WorldSBK на пистата Херес Анхел Нието. там тестовият пилот  на HRC Стефан Брадл ще бъде на пистата. Германецът ще започне работа заедно с дългогодишния началник на заводския екип Рамон Аурин, за когото беше потвърдено, че ще се премести в тестовия екип като част от зимното преместване на HRC.