MotoGP: Разгатлиоглу се присъединява към частните тестове на заводските отбори в Херес

Звездата на WorldSBK Топрак Разгатлиоглу ще тества  още веднъж машината YZR-M1 на Yamaha. Турският пилот ще се присъедини към заводския отбор на Yamaha, които заедно с Aprilia, Honda и KTM ще направят частни тесгтове на пистата Херес в Андалусия.

В края на седмицата, когато е третия кръг от шампионата Гран при на Америка,  четири фабрични отбора от  MotoGP ще бъдат на пистата Херес-Анхел Нието за два дни частни тестове (10 и 11 април). Там турчинвът, световен шиампион на WorldSBK – Разгатлиоглу, ще пима възможност да тества машина от MotoGP. От  Yamaha му дават шанс да тества мотоциклетът YZR-M1.

Днес и утре,  Aprilia, Honda, KTM и Yamaha ще имат възможност да изпитат своите фабрични мотоциклети с тестовите си пилоти на класическото трасе в Андалусия. Ще изпробват важни части и елементи. В лагера на Yamaha, Разгатлиоглу ще кара  заедно с Кал Кръчлоу,  точно както направи при  първия си MotoGP тест в Арагон.

Лоренцо Савадори (Aprilia Racing), Стефан Брадл (HRC) и Дани Педроса (Red Bull KTM Factory Racing) също ще карат в Херес. Там ще бъде и германецът  Йонас Фолгер, който ще замени контузения Пол Еспаргаро на GASGAS Factory Racing Tech3 в Остин.