MotoGP: Представиха екипа на WithU Yamaha RNF за 2022 г.

Това бе едно от най-пищните и впечатляващи представяния на отбор от MotoGP. Не можеше да има по-емблематична и оригинална сцена от Филхармоничния театър във Верона, до емблематичната Арена ди Верона, където WithU Yamaha RNF MotoGP Racing представи новата цветова схема на мотоциклетите Yamaha YZR-M1 за шампионата в MotoGP през 2022 г. Представянето бе и на отбора в MotoE.

Отборът на WithU RNF ще участва и в двете световни първенства през 2022 г. Истинското шоу беше под звуците на известни оперни арии, изпети от гласовете на сопраното Франческа Дото и на тенора Леонардо Кортелаци.

Особената и вълнуваща уникална атмосфера, която включваше огромната виртуална аудитория, бе излъчена на стрийминг в социалните медийни канали на екипа.

Официално бе посрещнат Матео Баларин, президент на марката WithU на Europe Energy Group. Той пожела премиерата на тима да е в града, в който е централата на компанията, която е основана и ръководена от него. Това е още една причина да се празнува спонсорството на WithU в сателитния тим на Yamaha.

До Баларин на сцената на Филхармоничния театър на Верона, бяха основателят и ръководител на отбора на WithU Yamaha RNF MotoGP Разлан Разали, мениджърът на тима Вилко Зеленберг и мениджърът на WithU GRT RNF MotoE Филипо Конти. Естествено там бяха  състезателите от MotoGP – Андреа Довициозо и Дарин Биндер, заедно с Николо Канепа, който през 2022 г. ще се състезава в Световната купа Enel FIM MotoE, заедно с Брадли Смит.

Червеният килим беше разпънат за звездата от висшия клас Андреа Довициозо. Италианецът, трикратен вицешампион в MotoGP и с 15 победи в състезания при кралете, ще започне 20-ия си пълен сезон във всички категории на световното първенство. Той вече кара за  Yamaha в пет кръга през 2021 г.

Междувременно Дарин Биндер ще бъде едва вторият състезател в историята на MotoGP, който се осмелява да скочи от Moto3 в MotoGP. 23-годишният южноафриканец отпразнува първата си победа в шампионата в Каталуния 2020 и събра още пет подиума в кариерата си в Moto3.

Екипът на WithU GRT RNF MotoE също така отваря полета с двама пилоти – Николо Канепа и Брадли Смит. Италианецът Канепа ще се състезава за трета година в електрическия клас след прекъсване през 2021 г. В дебюта и втория си сезон на MotoE, опитният Дженовезе се класира в топ 10. Заедно с Канепа, известният Брадли Смит с  №38 ще се завърне в световното първенство. Смит имаше дългата и ползотворна кариера в MotoGP, вече отбеляза четири подиума през първата си година в Световната купа на FIM Enel MotoE и беше вицешампион през 2019 г.

След представянето във филхармоничния театър във Верона, след по-малко от седмица машината с нови цветове Yamaha YZR-M1 ще бъде пилотирана от Биндер на тридневния тест шейкдаун на пистата Сепанг. Новакът след това ще бъде придружен от своя съотборник Довициозо от 5 до 6 февруари за първия официален предсезонен тест през 2022 г., преди първото състезание за годината на 6 март на пистата Лосаил.

Андреа Довициозо: „Наистина съм готов за този сезон! Тренирам много във фитнеса и с моя мотоциклет за мотокрос. Махнах пластината на ключицата в началото на декември, за да се почувствам по-добре тази година. Всичко върви добре. Толкова съм щастлив да започна този пълен сезон след пет състезания и тестове миналата година. Беше много важно да започна рано да карам Yamaha, която е различна от машините, които използвах през последните осем сезона. Убеден съм, че това ще ми помогне много да подходя по-добре към тестовете и състезанията през 2022 г. Знам повече за мотора, за инженерите и екипа като цяло. Новите цветове допълват невероятната цялостна картина и с нетърпение очаквам теста в Малайзия. През последните две години не можехме да караме там, така че наистина се радвам да отида в Сепанг.“

Дарин Биндер: „Цветовете на новия ми мотор са красиви! След като видях дизайна и как всичко ще изглежда за сезона, просто ме кара да се вълнувам. Нетърпелив съм да изляза на пистата с новите цветове. Сега знам, че сезон 2022 официално е започва, след като отбора беше представен. Определено нямам търпение! Ще бъде толкова страхотно! Много, много се вълнувам за първия си сезон в MotoGP! Нашата цел е да вървим стъпка по стъпка. Очевидно това е голям скок от Moto3 към MotoGP и аз искам да го приемам постепенно и да надграждам постепенно. Не искам да правя нещо твърде лудо, а по-скоро да правя стъпка по стъпка и да се качвам бавно, но сигурно. Наистина съм развълнуван. Сега нямам търпение за теста на Сепанг, за да тръгне всичко!“