MotoGP: Пилоти се срещнаха в Токио на път за Мотеги

Бастианини, Огура, Сасаки, Нагашима и други пилоти ядоха суши и се разходиха из невероятната столица на Япония

Малко рандеву и наслаждаване на някои японски традиции в Токио бяха в менюто за Енеа Бастианини  (Gresini Racing MotoGP) и местните пилоти Тецута Нагашима (Team HRC), Ай Огура (Idemitsu Honda Team Asia), Аюму Сасаки  (Sterilgarda Husqvarna Max), Тацуки Сузуки  (Leopard Racing), Каито Тоба  (CIP Green Power), Рюсеи Яманака  (MT Helmets – MSI) и Тайо Фересато  (Honda Team Asia) на път за Twin Ring Motegi за Гран при  на Япония този уикенд.

Първото пристанище беше място за обяд, когато Бастианини, Нагашима, Тоба и Яманака се насладиха на чудесно приготвено суши в квартал Гинза в Токио. След това направиха кратка разходка до Гинза Мотоджи  – красив магазин за кимоно. Там Огура, Сасаки и Фурусато се присъединиха към колегите си, за да облекат традиционни японски кимона.

Осемте звезди, току що облечени в изящните си нови тоалети, се разходиха до зашеметяващия театър Кабуки. Разгледаха и други забележителности. След това Нагашима, Сасаки, Тоба и Яманака посетиха Мацузаки Шотен  – известен магазин за оризови крекери в Гинза. Така завършиха няколко фантастични часа в Токио.

Енеа Бастианини: „Да, аз съм голям фен на японците. Токио е едно от любимите ми места. Наслаждавам се с тези момчета преди състезанието. Сега ще отида и ще облека кимоно за първи път, а също така се вълнувам да видя операта по-късно.”

Ай Огура: „Хубаво е да се състезаваш в Япония! Изминаха три години без GP на Япония, така че съм наистина развълнуван. Надявам се да направим добро състезание за японските фенове.“

Тацуки Сузуки: „От 2019 г. нямаме Гран при на Япония. Това ще бъде първият път след Covid-19. Хубаво е да си тук , в Токио. Хубаво е и да се състезаваш  пред японските фенове, особено за мен като японски пилот. Страхотно е да караш в Япония.”