MotoGP: Оливейра няма да кара в Аржентина заради контузия

Португалският състезател Мигел Оливейра няма да кара на състезанието в Термас де Рио Ондо, след сблъсъка си с Марк Маркес в Портимао. Той няма да участва в клас MotoGP на предстоящата Гран При на Аржентина поради скорошна контузия.

След катастрофата си в Португалия, Оливейра премина допълнителни тестове в родния си град, където бяха открити допълнителни травми, което не му позволява да стартира във втората Гран При за сезона.
Въпреки неуспеха, Оливейра остава отдаден на целта си да бъде конкурентоспособен в шампионата. Ще се  концентрира върху възстановяването си, за да се върне на своята Aprilia RS-GP в третия кръг от сезона в Остин, Тексас само две седмици по-късно.
Целият екип на CryptoDATA RNF MotoGP пожелава на Оливейра бързо възстановяване и очаква с нетърпение завръщането му в състезанията. Той няма да бъде заменен в Аржентина. Подробности относно състоянието на Олирейра ще бъдат съобщени от екипа на CryptoDATA RNF MotoGP скоро.

Марк Маркес също няма да бъде заменен в Аржентина. Така съотборникът му Жоан Мир ще бъде единственият представител на отбора на Repsol Honda в Аржентина, докато Марк Маркес се възстановява от операция. Така наложеното наказание от комисията на стюардите на FIM MotoGP за двойна дълга обиколка в Аржентина се премества за изпълнение в следващата Гран при, на която Маркес ще участва. Така най-вероятно наказанието ще бъде изтърпяно в Остин, тексас, ако Маркес се появи там на старта.