MotoGP: Новият Aramco Racing Team VR46 подписа 3-годишен договор с Ducati

Изцяло новият екип  Aramco Racing Team VR46 обяви, че с Ducati са подписали 3-годишен договор да се състезават в MotoGP от 2022 до 2024 г. Отборът, базиран в Тавулия освен това сключи 5-годишен договор с Dorna Sports да се състезава във висшия клас.

Aramco Racing Team VR46 ще бъде независим с подкрепата на завода от Борго Панигале. Ще имат два мотоциклета на стартовата решетка през 2022 г. и след това. Пабло Нието – сегашният тийм мениджър на SKY Racing Team VR46 в Moto2 и Moto3 ще стане шеф на отбора в MotoGP. Испанецът е тясно свързан с талантите на VR46 Riders Academy и настоящите отбори, които имат в средния и лекия класове.

Споразумението консолидира партньорството между VR46 и Tanal Entertainment Sport & Media, съвместното предприятие със Saudi Aramco. То е част от инвестиционните планове на Tanal Entertainment Sports & Media, свързани със Saudi Vision 2030. Те включват големи градски проекти, свързани с марката KSA New Cities, изследвания и авангардни технологии с участието на MAIC Technologies, KMHG и други партньори в международни проекти и проекти, насочени към устойчивост на моторспорт сектора.