MotoGP: Енеа Бастианини и Лука Марине са двамата пилоти на Ducati в Esponsorama Racing за 2021 г.

Ducati Corse обяви договора си с екипа Esponsorama Racing и пилотите Енеа Бастианини и Лука Марини. Двамата италиански пилоти ще направят дебют в клас MotoGP през 2021 г. с мотоциклети Ducati Desmosedici GP за екипа от Андора.

Енеа Бастианини е роден в Римини през 1997 г. Първият му сезон в Moto3 бе през 2014 г. Преди това взе две победи в Rookies Cup през 2013 г. В дебютния си сезон в световния шампионат, Енеа взе три подиума, а на следващата година първата си победа. Той взе още пет подиума, като стана 3-и в общото класиране във втория си сезон.

През 2016 г. бе втори в Moto3 с една победа и 6 подиума. Пилотът от Роман се състезаваше още два сезона в този клас, като постигна няколко успеха. През 2019 г. Бастианини премина в Moto2 и взе първия си подиум в Бърно.

Тази година, втората му в средния клас, Енеа спечели 3 победи и 7 подиума. сега се бори за титлата, като до утрешния старт е на втора позиция, само на 7 т. от лидера в шампионата.

Лука марини е роден в Урбино през 1997 г. Влиза в Moto2 през 2016 г., след като се отличи в Moto3 в първенствата на Италия и Испания. След два сезона “чиракуване”, Лука отиде в SKY Racing Team VR46 през 2018 г. Спечели първата си победа, заедно с 4 подиума и две първи позиции. Пилотът продължи със същия отбор и на следващата година с две победи и четири подиума. Тази година Марини има три победи и 5 подиума. Има общо 155 т. и е на 3-о място в шампионата на 23 от лидера в класирането.