MotoGP: Довициозо тества два дни за Aprilia на Муджело

След като направи тридневен тест в на пистата Херес през април, Андреа Довициозо отново се върна на борда на Aprilia RS-GP за два дни тестове на емблематичната писта Муджело.

За съжаление на Довициозо и заводския тим от Ноале, не случи в времето. И в двата дни валеше дъжд. Това обаче не означаваше, че Довициозо не се наслаждава на времето, прекарано на пистата с RS-GP за 2021 г. Всъщност май беше като благословия за Aprilia преди потенциално мокрия уикенд в Льо Ман, според прогнозите за края на тази седмица. Довициозо потвърди, че приоритетът на Aprilia е насочен към това как моторът се справя с дъжда и мократа писта, когато небето се отвори.

„Бях много щастлив да се върна на пистата с Aprilia, особено тук, в Муджело. Това е специална писта. Емоцията, която усещам, че се когато въртя обиколки по тази писта, е уникална. Нямахме късмет с времето, но все пак се опитахме да използваме тези два дни на тестване “, започна Довициозо.

„Сцеплението със сигурност не беше идеално за силно натискане на газта. Затова се фокусирахме върху подобряването на поведението на RS-GP в тези условия. В края на предишния тест не изразих никакви категорични мнения, защото това беше само моят първоначален контакт с мотора. Мисля, че би било погрешно да го направя и сега след два дни дъжд.”, продължи 15-кратният победител в MotoGP. Той обаче потвърди желанието си да направи още един тест на RS-GP и да повтори, че е спокоен за бъдещите си планове.

„Очевидно имам някои идеи, но мисля, че би било идеално да имам още един шанс да опозная по-добре Aprilia. Много съм щастлив от интереса, генериран от завръщането ми към мотоциклет MotoGP. Но, както вече казах, нямам никакви дългосрочни планове. Забавлявам се, спокоен съм и ще оценявам е вземам решенията си стъпка по стъпка.”

Романо Албесиано, технически директор на Aprilia Racing, също коментира тестовете на Довициозо в Муджело: „Дори и при лошото време, това бяха два важни дни. Във всеки случай за първи път тествахме RS-GP на мокро и показанията, които имахме от експерт като Андреа, са изключително ценни.

Трябва да кажа, че Андреа доста добре се справи в тези условия, с доста добри времена. Има и аспект, който е по-малко свързан с чистото представяне и повече с взаимното опознаване. То очевидно се подобрява с всеки ден. Двата дни в Муджело бяха шанс да се научим, да се запознаем по-добре и да работим добре заедно. “