MotoGP: Джак Милър с Ducati командва парада на Арагон

Пилотът на Ducati Джак Милър завърши на върха петъчния ден от уикенда за Гран При на Арагон, 13-и кръг за сезон 2021 в MotoGP.

Австралиецът записа време от 1:47.613 на Моторланд Арагон, с което остана на 0.273 секунди пред Алейш Еспаргаро (Aprilia). На изненадваща трета позиция се нареди тест пилотът на Yamaha Кал Кръчлоу, който бе с 0.284 по-бавен от първия. Британецът участва в своето четвърто поредно състезание като заместник на Франко Морбидели.

Останалите позиции в топ 10 след първите две свободни тренировка на Моторланд Арагон се заемат от Йоан Зарко (Pramac Ducati), Хорхе Мартин (Pramac Ducati), Франческо Баная (Ducati), Фабио Куартараро (Yamaha), Марк Маркес (Honda), Такаки Накагами (LCR Honda) и Енеа Бастианини (Esponsorama Ducati). Маркес, който бе най-бърз в първата сесия днес, единствен не подобри своето време от сутрешната сесия.

Испанецът също така и записа единственото по-сериозно падане в хода на вторите 45 минути за подготовка. Той изпусна контрол над своя мотор в 16-я завой на трасето само 7:15 минути след началото на тренировката. Въпреки падането Маркес успя да се върне на пистата със своята резервна машина още преди края на сесията. Неговият сънародник Маверик Винялес завърши своя първи ден на борда на мотора на Aprilia на 20-а позиция с пасив от 1.142 секунди спрямо най-бързия.