MotoGP: Гран при на Франция чупи рекорда за посещаемост

Гран при №1000 в историята на шампионата написа още една глава от историята. Гран при на Франция стана най-посещаваното състезание в историята на шампионата досега.

Гран при на Франция счупи рекорда за посещаемост за всички времена в MotoGP! 278 805 фенове дойдоха да напълнят трибуните на историческата писта Бугати в Льо Ман, създавайки невероятна атмосфера през целия уикенд.

Гран при на Франция ще спечели най-доброто Гран при през 2022 г. след грандиозен уикенд. То бе коронясано като най-добре посетеното спортно събитие във Франция. Състезанието този уикенд пише още една глава в историята като най-посещаваното Гран при, което посрещна над четвърт милион фенове, дошли да се насладят на най-доброто от MotoGP.

Чупещият рекорди уикенд започна в четвъртък, когато традиционната разходка по питлейн бе претъпкана от хора и даде представа за това, което предстои, преди в петък феновете да се стекат по трибуните от самото начало. След това спринтовото състезание – Tissot Sprint гарантира, че супер съботата също е рекордна събота за всички времена, тъй като близо 90 000 фенове се събраха на мястото за един наистина грандиозен ден. Публиката в неделя завършва рекордното събитие, като Гран при на Франция достигна зашеметяващата цифра на посещаемостта от 278 805.

Предишният рекорд беше през 2015 г. в Чехия на Бърно  с 248 434 фенове. Предишното най-добро постижение беше пак там, в Бърно през 2007 г. –  245 039 зрители.