MotoGP: Биндер остава с Red Bull KTM до края на 2026 г.

Южноафриканецът и австрийският производител  се споразумяха за удължаване на договора, с който Биндер остава в оранжево до края на 2026 г.
Red Bull KTM Factory Racing отново ще разчита на уменията и упоритостта на Брад Биндер за техния проект MotoGP до края на 2026 г. Беше договорено и подписано предсрочно удължаване на договора с южноафриканската звезда на домашното Гран при за отбора на Ред Бул Ринг в Австрия.

Биндер, който наскоро навърши 28 години, ще остане в цветовете на Red Bull KTM и на борда на KTM RC16. Това е продължаване на проспериращ съюз, започнал през 2020 г. Брад ще работи с фабриката повече от десетилетие след влизането си в структурата на Red Bull KTM през 2015 г. Първият му петгодишен престой беше с екипа на Red Bull KTM Ajo. Binder спечели короната на Moto3 за 2016 г. и след това взе 8 победи и 15 подиума по време на три сезона в Moto2.

Така №33 направи скок в отбора за MotoGP на Red Bull KTM Factory Racing през 2020 г. и стана първият спортист, преминал през цялата схема на KTM GP Academy от дните си на формиране като тийнейджър в Red Bull MotoGP Rookies Cup. Той спечели първата победа на KTM във висшия клас през същата година в Чехия и регистрира още седем подиума до момента.Най-доброто му класиране в шампионата на 6-то място.

Вторият му успех в MotoGP, на Ред Бул Ринг за Гран при на Австрия през 2021 г., беше още един крайъгълен камък на KTM MotoGP – първи успех на родна земя. Брад също спечели първата победа на KTM в MotoGP в Tissot Sprint в Аржентина по-рано този сезон.

Биндер  вече имаше договор за кампанията на MotoGP през 2024 г., но сега ще навлезе в трийсетте си години като ключов пилот на производителя в мотоциклетната  Гран При.