MotoGР: Факт – Yamaha потвърди Кал Кръчлоу за тестов пилот догодина

Yamaha Motor Co., Ltd. и Yamaha Motor Racing обявиха официално, че успешния и много опитен пилот в MotoGP Кал Кръчлоу ще бъде част от заводския тестов тим на Yamaha Racing през сезон 2021.

Сътрудничеството ще започне с първия шейкдаун тест на MotoGP в Сепанг от 14 до 16 февруари. Тогава Кръчлоу ще кара  YZR-M1.

Той също ще бъде пилот и на официалните тестове на IRTA, както и на други частни изпитания на Yamaha. Той ще помага на инженерите на тима в програмата за развитие на Yamaha в MotoGP. Кръчлоу има 10-годишен опит във висшия клас, като е карал за три различни производителя. Това го прави идеалния пилот за този работа.

Възможно е британецът да застане и на старта с уайлдкад. Той ще бъде готов като заместващ пилот в случай, че някои от мотоциклетистите на Yamaha MotoGP бъде принуден да пропусне Гран при поради болест или контузия.

Yamaha благодариха на Хорхе Лоренсо  за неговата подкрепа и разбиране през затруднената ситуация от пандемията на  Covid-19.  Въпреки че външните обстоятелства възпираха това партньорство да осъществи общите си цели за 2020 г., уважението между двете страни остава непроменено. Yamaha пожелава на Хорхе всичко най-добро в бъдещите му начинания.