MotoE: Energica ще завърши ерата на единствен производител в сериите след 2022 г.

Dorna Sports обяви напускането на Energica Motor Company като единствен производител на машини за Световната купа на ФИМ Enel MotoE. 2022 г. бе потвърдена като последен сезон на марката.

Energica е единственият доставчик на MotoE от самото начало на Купата през 2019 г. Сега 2022 г. ще отбележи последната част от това  четиригодишно сътрудничество, изпълнено с еволюция, вълнение и адреналин. Energica е ключова част от превръщането на MotoE в задължителна витрина, както за електрическата мобилност, така и за голямата конкуренция. В Купата пилотите се състезаваха на някои от най-емблематичните писти в света.

Машината Energica Ego Corsa се оказа бърза, изключително надеждна и добре оценена от състезателите, участвали в Купата. Тези байкове несъмнено ще продължат да впечатляват през следващия сезон, преди да приключи сътрудничеството между Energica и MotoE. Работата, извършена както на пистата, така и в централата на компанията, е доведе до постоянни иновации и нови решения, които извеждат MotoE до невероятното ниво, на което е в момента. Energica показва способност да реагира бързо на предизвикателствата и различни технически искания в рекордно кратко време.

Съвместните усилия между всички страни бяха ключови за разработването на конкуренция, която сега ще премине в нова ера, изградена върху основа, която всички участници могат да се гордеят с това, че са създали заедно.

Dorna Sports благодари на Energica за техния неизмерен принос към Световната купа Enel MotoE и пожелава на компанията много успехи в бъдещите им начинания след 2022 г.