MotoE: Ферари отвръща на удара в състезание 2

Матео Ферари (Felo Gresini MotoE) триумфира в състезание 2 от MotoE на Льо Ман. Италианецът преодоля наказание с дълга обиколка за катастрофа под жълти в състезание 1, за да се върне в челото и да спечели победата. Жорди Торес (Openbank Aspar Team) се задоволи с второто място, но консолидира преднината си по точки, като Хектор Гарзо (Dynavolt Intact GP MotoE) напусна Льо Ман с два подиума, след още едно добро класиране в топ 3 в състезание 2. Победата на Ферари беше историческа, като той донесе подиум № 200 в Гран При за отбора на Gresini!

Гарзо повтори героизма си от състезание 1, за да вземе холшота. Ферари остана втори, а Торес отново засенчи трети. Николас Спинели (HP Pons Los40) също направи добър старт, за да се класира 4-и, а съотборникът му Матия Касадей от второ място пропадна на пето.

На Ферари не отне много време, за да поведе. Точно тогава той получи съобщението от дирекцията на състезанието за дългата обиколка, дадена за катастрофата в състезание 1 при жълти флагове. Италианецът продължи да се опитва да направи възможно най-голямата разлика, преди да изтърпи наказанието. Той го направи в последната обиколка, като излезе отново зад Торес като Гарзо.

Мисията беше ясна и успешна. Първо Ферари издебна Гарзо, преди да намери път през завой 1. Когато влезе в последните завои в предпоследната обиколка, той направи същото стилно изпреварване срещу Торес. В последния тур той беше напред, за да вземе първата победа за годината.

Второто място на Торес беше тактическо, тъй като испанецът увеличи преднината си в точките, а Гарзо си тръгва с два подиума и второ място в генералното класиране.Битката точно зад него накара Касадей да изгони съотборника си Спинели, докато отборът на Pons оформи топ 5.