MotoE: Обявен е предварителния календар за Световната купа за 2021 г.

Обявен бе предварителния календар за Световната купа на ФИМ Enel MotoE за 2021 г. Надпреварата включва 7 състезания на 6 писти. Календарът за 2021 г. е увеличен. След четири старта за първия сезон – 2019 г. и пет през този, третата Световна купа в MotoE се развива. Включени са две нови писти.

Първите пет старт предвиждат три свободни тренировки и една сесия на първа позиция (E-Pole). Тя ще предшества едно 15-минутно състезание в неделя сутринта от 10:05 ч. Финалното състезание ще бъде отново дубъл – на едно трасе.

Сезонът започва на пистата Херес – Анхел Нието, както тази година, преди Гран при на Франция на пистата Льо Ман. Там ще е вторият старт. След това сериите MotoE ще стартират на две нови писти.

Пистата Каталуня в Барселона е първото състезание. Това ще е първото предизвикателство. Следващото е на класиката ТТ Ассен в Нидерландия или Катедралата на мотоспорта. На това състезание MotoE идва за първи път, той като в Нидерландия електрическата мобилност става много популярна.

Предпоследния кръг ще върне MotoE на Ред Бул Ринг. Сериите на Световната купа посетиха тази писта през 2019 г. и на нея Energica Ego Corsa се чувстваше перфектно. Фшиналът на сезона ще бъде в Мизано Класическото трасе в Адриатика ще бъде домакин на две състезания. Там ще бъде сложен и краят на сезон 2021 г.

Календарът за 2021 г. на Enel MotoE

2 май – Херес-Анхел Нието, Испания

16 май – Льо Ман, Франция

6 юни – Каталуня, Барселона

27 юни – ТТ Ассен, Нидерландия

15 август – Ред Бул Ринг, Австрия

18 септември – Мизано-Марко Симончели, Сан Марино

19 септември – Мизано-Марко Симончели, Сан Марино