MotoE: Мантовани печели след драма в последната обиколка

Класически екшън в последната обиколка стана в Каталуня в първото състезание от MotoE. Решителният Андреа Мантовани (RNF MotoE) спечели победата. Ватия Касадей (HP Pons Los40) поведе в последния тур, когато влезе в контакт с неговия съперник за титлата Жорди Торес (Openbank Aspar Team).

Торес падна до 7-о място, докато Касадей се приближи към лидерството на испанеца в шампионата с важно 2-ро място. Хектор Гарзо (Dynavolt Intact GP MotoE) закръгли подиума.

При старта Жорди Торес бе този, който поведе в завой 1. Лидерът в шампионата беше залепил Касадей за задното си колело, когато битката беше във вихъра си.

Торес поведе, но италианецът не го изпускаше от погледа си. Мантовани започна да дебне, за да влезе в борбата за подиума. Напрежението беше насочено точно към предната четворка – Торес, Касадей, Мантовани и Гарзо го изхвърлиха за първите места.

В последната обиколка битката продължаваше, докато драмата се разигра на завой 1. Касадей отчаяно искаше да излезе начело, пред Торес. Италианецът се придвижи пред испанеца и взе отбранителна линия в завой 1. Това накара борещото се за титлата дуо да излезе от трасето. Торес се присъедини отново 7-и, и Касадей поведе.Но беше време Мантовани да блесне, докато си проправя път покрай своя сънародник. Той взе невероятна победа, а Гарзо стана 3-и.