MotoE: Касадей взима огромно предимство за титлата, Торес отпада

Матия Касадей (HP Pons Los40) е новият ридер в световния шампионат на FIM Enel MotoE. Той има 21 точки аванс, след като с изключителна борба, завърши с нова победа. Съперникът му за титлата Жорди Торес (Openbank Aspar Team) направи първа грешка за годината с катастрофа. Андреа Мантовани (RNF MotoE) зае второ място в състезание 2, изпреварен от Касадей. Николас Спинели (HP Pons Los40) се върна на подиума със зашеметяващо финално изпреварване на Хектор Гарзо (Dynavolt Intact GP MotoE).

Само с един кръг преди края, Касадей вече има надмощие. Но титлата все още може да отиде в ръцете на един от тримата претенденти, тъй като Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE) вече е на една точка зад Торес.

Касадей направи за втори път перфектен старт, докато водеше Мантовани и лидера до момента в шампионата Торес през завой 1. Касадей запази водачеството, когато състезанието започна да се подрежда. Той обаче започна битка с най-близкия си съперник в шампионата – Торес. Двамата се редуваха да водят. Имаше група ездачи, които следваха лидерите. Второто състезание се превърна в групова битка за слава.

В последните няколко обиколки настъпи драмата. Малка грешка за Торес имаше големи последствия за шампионата. Той внезапно изчезна от лидерството на завой 5. Това накара Касадей да се бори с Мантовани и го направи. Излезе начело в последната обиколка и Мантовани не успя да започне късна атака.

Не обаче и Спинели. Той направи чудо в последния завой, за да заеме трето място и да се върне на подиума, като удари Гарзо точно при финалния флаг.

Ферари беше принуден да се задоволи с петото място, но се придвижи на една точка от Торес в класирането. Двамата обаче сега изостават с повече от 20 точки от Касадей, а стартът в Мизано е близо.