MotoE: Дубъл на Касадей, бие Ферари в последната обиколка

Матия Касадей (HP Pons Los40) направи дубъл в Австрия и се изкачи до второ място в генералното класиране, макар и само с точка преднина. Италианският пилот направи три поредни победи, отблъсквайки Матео Ферари  (Felo Gresini MotoE) в последната обиколка. Този път Ферари завърши втори, но бе изместен ва 3-о място в класирането. Трети на Ред Бул Ринг стана Кевин Занони (Ongetta SIC58 Squadracorse), който взе втория си подиум за деня в състезание 2. Той спечели и първата си полпозишън в Щирия.

Занони взе холшота, а зад него за компания се лепнаха Касадей и Ерик Гранадо (LCR E-Team).  Преди края на първата обиколка Касадей реши, че е време да си проправи път към лидерството. Група от осем състезатели се оформи отпред в ранните етапи, с лидера в шампионата Джорди Торес (Openbank Aspar Team), който се движеше отзад на групата. Испанецът обаче не успя да се вкопчи в групата отпред. Касадей започна да разтяга преднина  пет обиколки преди края, докато Ферари надделя над Гранадо, за да влезе в топ 3.

Две обиколки преди края бедствие се стовари върху Гранадо. Бразилецът поиска малко повече сцепление от предната си гума, загуби контрол и падна. Той беше ОК, но остави битката на трима ииталианци отпред.

До последната обиколка Касадей водеше на занони и Ферари. Последният обаче атакува перфектно отвътре, за да поеме втория, докато се движеше към финалния сектор. Той ес опита да атакува и Касадей в емблематичния последен завой, но ездачът на Gresini не успя.  Касадей го задържа и финишара, като завърши страхотен уикенд на стойност 50 точки. Ферари взе само 20 точки за второ място в състезание 2, а докато Торес стана 6-и.

Занони направи два подиума с още едно 3-о място, а Мигел Понс  (LCR E-Team) победи Хектор Гарзо  (Dynavolt Intact GP MotoE) в битката за 4-о място. Сбед тях бе 6-ия Торес.

Сега Касадей е втори в общото класиране, на 15 точки от върха, а Ферари – трети с пасив от 16 спрямо Торес. Следващият старт за MotoE ще бъде в Каталуня.