MotoE: Гранадо е най-бърз, Спинели печели симулацията на състезание

Тридневният тест на Световния шампионат на FIM Enel MotoE на пистата Барселона-Каталуня приключи. Ерик Гранадо (LCR E-Team) продължава своята серия за присъствие на върха на класирането.  Най-добрата обиколка на бразилеца от теста беше 1:47.221. От друга страна Николас Спинели (Pons Racing 40) спечели състезателната симулация на ден 3.

Ерик Гранадо

Симулацията на състезанието се проведе в ранния следобед на последния ден, когато пилотите се подредиха на решетката и участваха в надпревара от седем обиколки като загрявка за началото на сезона на Гран при на Франция. Ранди Круменахер (Dynavolt Intact GP MotoE) и Матиа Касадей (Pons Racing 40) взеха 2-о и 3-о място, на две секунди зад Спинели, но не всички пилоти показаха пълния си потенциал.

От гледна точка на комбинираните топ пет в сухото време в понеделник, вторник и сряда, победителят в състезанието Спинели постави второто най-добро време – 0,189 секунди изоставане от Гранадо. Касадей, Матео Ферари  (Felo Gresini MotoE) и Андреа Мантовани  (RNF MotoE) бяха четиримата  най-бързи, разделени от 0.642 сек. на техните машини Ducati V21L.

Има малко повече от месец, когато пилотите от MotoE за 2023 г. ще стартират в Гран при на Франция. Това е следващият път, когато електрическата категория ще се появи на пистата.