Moto3: Раул Фернандес с втора полпозишън за седмица

Пилотът на Red Bull KTM Ajo Раул Фернандес спечели втората си полпозишън в разстояние на 7 дни в Moto3. В Бърно той за първи път бе начело на стартовата решетка. Сега го повтори  на Ред Бул Ринг – домашното трасе на КТМ. Той изпревари лидера в шампионата Алберт Аренас (Valresa Aspar Team) и Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing).
Оставаха само няколко секунди до края на сесията. По всичко изглеждаше, че претендента за титлата Аренас ще е на първа позиция. Тя щеше да е първата в кариерата на 23- годишния пилот. Тогава обаче последна бърза обиколка завършваше Фернандес и се нареди начело, макар и с 11 хилядни преднина.
Така в най-малкия клас той зае втора поредна полпозишън. Преднината на бившия шампион в Junior Moto3 бе само 0,011 сек. от Аренас. Времето на Фернандес бе 1:36.277. Испанецът бе на първа редица с малка преднина и пред Макфий. Той го изпревари само с 0,029 сек.
На втора редица се класираха Хауме Масия (Leopard Racing) с  1:36.371. И той бе с по-малко от десета – 0,094 сек. от Фернандес. До него е Челестино Виети (SKY Racing Team VR46) и тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.