Moto3: CFMoto Racing PrüstelGP разкриха първите си мотоциклети

Китайската марка CFMoto ще започне своята дебютна година в лекия клас с Шави Артигас и Карлос Татай. CFMoto Racing PrüstelGP официално стартираха своята кампания за 2022 г. Това стана на пистата Заксенринг този уикенд.

Цветовата схема е поразителна и с нея ще започне дебютната година на китайската марка в клас Moto3. Испанците Шави Артигас и Карлос Татай са изцяло нов пилотски състав за германския отбор. Има и някои нови попълнения „зад кулисите“ в техническия и управленски персонал. Така през 2022 г. тимът поставя началото на нова ера.

Бившият световен шампион клас 125 куб. см Том Люти ще започне работа като спортен директор, докато бившият шеф на Gresini Moto3 Масимо Капана идва на борда като нов технически директор. Допълнителната подкрепа от KTM през 2022 г. е очевидна и с присъствието на вицепрезидента на австрийската фабрика по моторни спортове и пистови състезания Йенс Хайнбах.

Артигас ще се стреми да надгради невероятния край на шампионата през 2021 г., след като спечели дебютна победа във Валенсия. Междувременно Татай ще се опита да преоткрие формата, която му позволи да доминира в Red Bull Rookies Cup през 2019 г.