Moto3: Биндер с фантастична победа от последна стартова позиция

Брад Биндер показа защо е лидер в шампионата този сезон в Moto3. Пилотът на Red Bull KTM Ajo записа фантастична победа в 4-ия кръг от първенството на пистата Херес в Испания, въпреки че трябваше да стартира от последна позиция. Биндер трябваше да потегли втори според постижението си в квалификацията, но беше наказан за използване на нехомологиран софтуерна електрониката по време на сесията за място.
Масово пилотите заложиха на средно мека предна и задна гума. Такъв беше изборът и на Биндер, който започна постепенно да си пробива път напред още след старта. За това му помогна и Николо Антонели (Ongetta-Rivacold), който не успя да тръгне в загряващата обиколка и бе пратен да стартира от бокса.
Поведе Франческо Баная от ASPAR Mahindra след отличен старт от 3-а позиция. След това лидерството пое Хорхе Наваро (Estrella Galicia 0,0), следван от Баная и потеглилият от полпозишън Николо Булега (SKY Racing Team VR46). Тримата постепенно се откъснаха малко пред 4-ия Романо Фенати (SKY Racing Team VR46). Биндер междувременно вече бе влязъл в зоната на точките, като скоро и настигна групата, бореща се за 4-ата позиция.
Първите трима пък опитваха да се откъснат още напред. Поведе Булега, но Наваро бързо си върна първото място. Улисани в битката, тримата загубиха време, като Биндер вече бе 4-и 15 обиколки преди финала. Разликата първо намаля на 3.7 сек, а след това Брад се озова плътно зад челното трио. Той първо атакува в завой 1 и излезе 3-и, а след това Баная отвори широко първия завой, което изведе Биндер 2-и. В 18-ия тур той направи и решителната манева в завой 6 срещу Наваро, поемайки лидерството.
До края той успя да отвори лека преднина и да я задържи, а зад него вреше и кипеше. В крайна сметка след оспорвана битка Булега стана 2-и и взе първи подиум в кариерата, а Баная 3-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.