Moto3: Бастианини грабна първата позиция с нов рекорд

Енеа Бастианини грабна полпозишъна за Гран при на Сан Марино на пистата Мизано с нов рекорд в класа си Moto3. Пилотът на Estrella Galicia 0,0 постигна време 1:42.147 мин и изпревари с 0.173 сек Хорхе Мартин от Del Conca Gresini Moto3. Лидерът в шампионата Хоан Мир от Leopard Racing остана 3-и на 0.225 сек.
Квалификацията завърши по драматичен начин. На последния завой Габриел Родриго (RBA BOE Racing Team) изпусна своя мотор от контрол и машината му бе ударена от Ливио Лои (Leopard Racing). За щастие след падане, и двамата се изправиха на крака.
Зад тях идваше Мартин с пълна скорост. Той се размина с мелето пред него, но не успя да подобри времето на Бастианини. Фабио ди Джанантонио от Del Conca Gresini Moto3 първи подобри рекорда на трасето, който досега бе на Брад Биндер. След това обаче той не прогресира и остана 4-и в решетката.
До Джанантонио от втора редица ще потеглят още Романо Фенати (Marinelli Rivacold Snipers) и Габриеле Родриго (RBA BOE Racing Team). Аиуми Сасаки се представи най-добре от новобранците в класа и се нареди 7-и.
ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.