Moto3: Арон Канет печели в Остин и повежда в шампионата

Арон Канет (Sterilgarda Max Racing) спечели състезанието в Остин за Гран при на Америкас в Moto3. С успеха си, изкован в последната обиколка, той спечели първата си победа за сезона. Така той ссе изравни с лидера в Moto3 Масия.
Канет атакува от втора редица. Холшота взе световния шампион за юноши Раул Фернандес (Sama Qatar Angel Nieto Team). Той поведе колоната за първи път в кариерата си. Испанецът водеше, следван от Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse), а след това към тях с приобщи и Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3).
Дарин Биндер (CIP Green Power) също беше в тази група, но на завой 6 се срина назад. Южноафриканецът позволи на Тацуки Сузуки (SIC58 Squarda Corse) да мине отпред. Японецът имаше преднина от 6 десети пред Канет.

Шест тура преди края Сузуки все още отпред. Канет се бореше с третия Андреа Миньо (Bester Capital Dubai), който помагаше на Родриго да догони пилотът на КТМ.

Миньо изпревари от вътрешната страна Канет на 19-ти завой и стана втори. Сузуки бе начело с преднина от 0.772 сек. На завой 7 обаче той загуби контрол над предницата на своята Honda и падна.

Миньо имаше преднина, но съотборникът му Хауме Масия стартира 17-ти и се закачи зад Родриго.

Той искаше място на подиума и направи най-бързата обиколка на състезанието. После се закачи зад Rodrigo на трето място да търси подиум. Два тура преди края Канет направи своя ход за победата. Той поведе на завой 1, а Родриго стана 3-и на същия завой. Аржентинецът сбърка на завой 11-и и Миньо излезе пред него.

Масия имаше преднина, а за второто място се бореха Родриго, Миньо, Масия и Антонели. Канет пресече първи финала с преднина от 0.9 сек.

Двамата испанци – Масия и Канет имат по 45 т., след като Каито Тоба (Honda Team Asia) катастрофира на завой 18. Това е двоен успех за пилотите на Bester Capital Dubai. Масия стана втори, а Mиньо – 3-и, като измести от там Родриго.
Все пак аржентинецът бе 4-и и изпревари Николо Антонели. Тони Арболино (VNE Snipers) бе 6-и. Той донесе точки за отбора си, след като Романо Фенати катастрофира на завой 18 в средата на състезанието. Седми стана лидерът в началото  Фернандес, който изпревари Алонсо Лопес (Estrella Galicia 0,0) в последната обиколка. Топ 10 оформиха двамата от Sky Racing Team VR46 – Челестино Виети и Денис Роджия.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.