Moto3: Фенати печели третата си полпозишън за сезона на Мизано

Преди лятната пауза, Романо Фенати (Sterilgarda Max Racing) не бе печелил първа позиция от 2017 г. Сега има вече три. Италианецът спечели квалификацията в Гран при на Сан Марино на пистата Мизано Марко Симончели и с две и половина десети пред втория и ще стартира утре от първа позиция в състезанието. Той е пред победителя  от Арагон Денис Фоджиа (Leopard Racing), който стана втори. Трети на първа редица е Николо Антонели  (Avintia VR46 Academy), който остана само на 0.007 сек. от Фоджия.

Пилотът на Husqvarna Фенати е първи, а от първо до 4-о място са само италианци. Четвърти е (Rivacold Snipers), който бе на първо място във FP3. Той бе в началото на сесията най-бърз, но после бе изпреварен от Фенати, а по-късно от Фоджиа и Антонели. До Миньо на втора редица е постигналият пето време Хауме Масия (Red Bull KTM Ajo). Той остана само на 0.012 сек. от Миньо. Шести с по-голяма разлика бе Хавиер Артигас (Leopard Racing). Той бе най-бързият новак на решетката.

Седми стана Рикардо Роси (BOE Owlride) пред Елиа Бартолини (Avintia VR46). До него на 3-а редица е лидерът в шампионата Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo), който отстъпи на 9-о място само с 0.009 сек. Карлос Татай Avintia Esponsorama Moto3)  стана 10-и.