Moto2: Лоус излиза начело в последните тестови минути в Катар

Третият и последен ден от тестовете в клас Moto2 на пистата Лосаил в Катар бяха доста напрегнати за пилотите. Най-бърз бе Сам Лоус. Той симулираше състезание и даде най-добро време в последните минути на сесията.
Най-бързият от събота – Том Люти (Garage Plus Interwetten) постигна 1:59.608 по време на втората сесия вчера, като с това време оглави и класирането за трите дни. До последните 10 минути на сесията нямаше пилот, който да подобри времето на швейцареца. Тогава обаче на пистата беше Сам Лоус (Federal Oil Gresini Moto2), който симулираше състезание с използвани вече гуми и бе с резултат извън топ 3 до момента. В тези последни минути обаче, британецът, който миналата година спечели първа позиция в Катар, даде най-доброто си време 1:59.405 в своята 17-а от общо 17 обиколки. Това време бе по-добро от постижението му за първа позиция от миналата година. Люти остана втори, на 0.044 сек. с времето си от събота, пред Йонас Фолгер (Dynavolt Intact GP). Миналата година Фолгер спечели състезанието в Катар, а сега бе втори в третия тестов ден и е с мераци за победата.
Четвърти бе Алекс Ринс (Paginas Amarillas HP 40), който остана на 0.357 сек. от времето на Лоус. Отново в топ 5 бе Лоренцо Балдасари (Forward Team), който миналата година в Австралия спечели първия си подиум, а сега е със сериозни амбиции след няколко години опит в Moto2. Топ 10 оформиха Такаки Накагами (Idemitsu Honda Team Asia), Сандро Кортезе (Dynavolt Intact GP), световният шампион Йохан Зарко (Ajo Motorsport), Алекс Маркес (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) и съотборникът му Франко Марбидели. Всички пилоти от топ 13, включително и Лоус са в една секунда.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.