Moto2: Раул Фернандес с блестяща първа позиция

Раул Фернандес напомни отново, че е звезда. В Мизано той спечели първа позиция в Moto2 една седмица след блестящата победа в Арагон и по-малко от две седмици след операция в дясната ръка. Състезателят на Red Bull KTM Ajo в постигна 1:36.264 и изпревари с шокиращите 0,351 секунди дуото на Elf Marc VDS Racing Сам Лоус и Аугусто Фернандес. Те двамата ще се присъединят към новака на първия ред.

Първото място в Мизано няколко пъти по време на сесията сменяше притежателя си. Раул Фернандес и съотборникът от KTM Ajo Реми Гарднър въртяха бързи обиколки с Арон Канет (Inde Aspar) и Фабио Ди Джанантонио (Federal Oil Gresini Moto2). Четири минути преди края британецът Лоус току-що се беше изстрелял на върха на таблицата. Малко след това Хорхе Наваро (Lightech Speed ​​Up) се опита да влезе в екшъна за първия ред. Усилията му бързо бяха попарени от Гарднър и Канет.

След това беше ред на Аугусто Фернандес да развали купона, като се промъкна точно зад Лоус, за ​​да нареди Марк VDS на първо и второ място, тъй като повечето пилоти вече видяха карирания флаг. Сесията още не беше приключила, като Раул Фернандес направи най-бързата обиколка на Q2, като всички сектори „почервеняка“ от най-доброто му време. Това бе петата му първа позиция за сезона.

Гарднър просто пропуска първа редица и ще стартира първи от втората, като стана 4-и. До лидера на шампионата ще се присъединят Канет и Наваро. Ди Джанантонио се забави да завърти последна летяща обиколка, но ще стартира 9-и. Пред него на 3-а редица са Шави Виерге (Petronas Sprinta Racing) и Марко Безеки (SKY Racing Team VR46). Топ 10 оформи дошлия от Q1 Лоренцо Дала Порта (Italtrans Racing).