Moto2: Лоус чупи рекорда, за да тръгне от първа позиция в Льо Ман

Британецът Сам Лоус (Elf MarcVDS Racing) продължава силната си серия. Той беше единственият пилот, който падна на 1:35 мин. в квалификацията за Гран при на Франция в средния клас. Лоус постигна 1:35.791, което му осигури нов рекорд за обиколка за всички времена, както и първа позиция. Той бе на 0,245 сек. от Алонсо Лопес (Lightec SpeedUp), който положи големи усилия да вземе второто място. Екипът на Marc VDS е с двамата си състезатели на първия ред,  тъй като Тони Арболино (Elf MarcVDS Racing) грабна 3-о място. Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo) остана 5-и.

Лоус записа най-бързото време за обиколка в Moto2 5 минути преди края на сесията, въпреки усилията на Лопес, Арболино и Филип Салач (QJMOTOR Gresini Moto2). те не успяха да свалят времето на британеца. Червените знамена се появиха, когато Арон Канет  (Pons Wegwow Los40) катастрофира на завой 1. Но редът беше вече определен.

Салач ще оглави 2-рия ред на решетката, след като осигури 4-о място. Акоста ще е до него в средата, тъй като Челестино Виети (Fantic Racing) завърши квалификацията на 6-то място, след като направи невероятно спасяване от падане на борда на своята машина Fantic. Сомкиат Чантра (IDEMISTU Honda Team Asia) е начело на 3-ри ред на стартовата решетка пред Джейк Диксън (Inde GASGAS Aspar M2), който отпадна от Q2, за да завърши 8-и пред Мануел Гонзалес (Correos Prepago Yamaha VR46 Mastercamp), а Бари Балтус ( RW Racing GP) оформи топ 10.