Moto2: Лоус на първа позиция в Германия

Сам Лоус (Elf Marc VDS Racing)  спечели първа позиция в клас Moto2 за Гран при на Германия. На пистата Заксенринг той спечели първото място със солидна разлика от 0,272 сек. При тежки условия на трас

ето, британецът даде 1:23.493. Така сякаш иска да си даде най-добрия шанс да прекрати серията от шест поредни кръга без точки.

Алберт Аренас (GASGAS Aspar) за първи път ще стартира от първа редица в междинния клас. Той даде второ най-бързо време в Q2. Трети беше Аугусто Фернандес (Red Bull KTM Ajo) на 0,332 сек. от Аренас. Лидерът в световното първенство Селестино Виети (Mooney VR46 Racing) е на ред 3.

Аренас беше най-бърз в Q2, когато записа 1:23,765 и това все още беше най-доброто време. Точно след 10 минути Лоус скочи от осма позиция на първа с време, което беше по-малко от една десета от рекорда на Раул Фернандес за всички времена от миналата година. Аугусто Фернандес, който беше сравнително бърз в петъчната тренировка, спечели третото място с 1:23.825.

Британците бяха първи и четвърти, а отборът на GASGAS Aspar бе на 2-о и 4-о място, благодарение на Джейк Диксън. Той беше най-бърз от тези, които дойдоха от Q1 с 1:23.897 в първата си летяща обиколка в Q2. Германецът Марсел Шрьотер (Liqui Moly Intact GP) се класира пети у дома с 1:23.913.  Арон Канет (Flexbox HP40) се справи по-добре, отколкото преди две седмици. Той стана 6-и с 1:23,973.

Следващият, дошъл от Q1 бе Тони Арболино (Elf Marc VDS Racing) с 1:24.091. До него на 3-и ред бе Виети, който е доволен, че най-близкият му съперник за титлата Ай Огура (Idemitsu Honda Team Asia) бе едва 14-и. Въпреки това, пилотът на VR46 удобно си проправи път от първата част на квалификацията, за да заеме осмо място в стартовата решетка. Трудно ще е на Виети да превърне този старт в победа. Но поне е на старта цели две реда пред Огура с 1:24.130.

Американците Джо Робъртс (Italtrans Racing) и Камерън Бобие (American Racing) завършиха топ 10. Те изпревариха Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo), Алонсо Лопес и Фермин Алдегер, двамата от MB Conveyors Speed ​Up.