Moto2: Акоста чупи рекорда и взема първата си полпозишън в средния клас

Педро Акоста от Red Bull KTM Ajo спечели първата си  полпозишън в клас Moto2. Той счупи собствения си рекорд, поставен часове преди това. Испанецът вече е притежател на най-доброто постижение в средния клас на Льо Ман. Джейк Диксън (Inde GASGAS Aspar) се класира втори Той ще бъде в сандвича на KTM Ajo на първия ред, тъй като Аугусто Фернандес беше 3-и.

Лидерът шампионата Челестино Виети (Mooney VR46 Racing) не само не влезе в Q2, но не можа да прескочи и Q1. Той ще стартира 19-и.

Сам Лоус (Elf Marc VDS Racing) беше първият, който  определи темпото в Q2. Полсе обаче направи жесток хайсайд в Garage Vert (завой 8). Британецът трудно се изправи, преди да се качи на скутер, за да се прибере в падока. Той записа 1:36.071 – съвсем недостатъчно добро време, което го правеше уязвим.

Така и стана. Всички обиколки за първия ред бяха в 11-ата минута на сесията. Фернандес беше първият, който подобри времето Лоус, като даде 1:35.963. После обаче бързият Акоста победи своя съотборник с 1:35.803. След това, секунди по-късно, Диксън раздели дуото KTM Ajo с 1:35.921.

Никой друг не надмина времето на Лоус. Така британецът трябва да е доволен, че стартира от четвърта позиция. Алберт Аренас (Inde GASGAS Aspar) се класира пети с 1:36.088 и към тях на втори ред ще се присъедини Алонсо Лопес, който замени Романо Фенати в MB Conveyors Speed ​​Up този уикенд.

Арон Канет (Flexbox HP40) стана 7-и, а Ай Огура (Idemitsu Honda Team Asia) беше осми с единствената си летяща обиколка. След това той се разби на La Chapelle (завой 6). В топ 10 бяха Бо Бендснейдер (Pertamina Mandalika SAG) и Тони Арболино (Elf Marc VDS Racing Team).

Най-бързият от вчера и от FP1 – Сомкиат Чантра (Idemitsu Honda Team Asia) стана 11-и, след като падна на Chemin aux Boeufs.