Moto Morini разширява хоризонти с новия Calibro

С Calibro, Moto Morini прави силно завръщане в сегмента на къстъмите. Марката разширява своите хоризонти с новия модел Calibro. Той е посветен на всички мотоциклетисти със свободен дух, които искат да надхвърлят правила и да избягат по света.

Calibro е мотоциклет, характеризиращ се с дизайн със страхотна индивидуалност и младежки стил. Машината  търси уникален мотоциклет с типичен „американски“ външен вид.

След като разшири границите си с откриването на клон в Калифорния, Moto Morini увеличава своите хоризонти, като вдъхва живот на идеята. Това е различен модел от обичайните стандарти за круизър мотоциклетит. Ппроектът, замислен и проектиран в централата на марката в Триволцио от италиански екип на производителя на мотоциклети.

Името Calibro, само по себе си, изразява истинската душа на този нов къстъм на Moto Morini. Мотоциклетът кара собственика си да вземете правилното решение между всекидневието и истинската душа на мотоциклетиста. Той позволява дистанция от стереотипите.

Calibro е стилно изявление на две колела и идеалният партньор за всекидневно пътуване за всички, които търсят мотоциклет, който е лесен за каране и управление, но с подчертано модерен и агресивен персонализиран стил. За най-смелите ездачи, които искат да се справят дори с градски маршрути, като излязат извън рамките.

Неговите мускулести и модерни линии придават на Calibro страхотна индивидуалност. В същото време този мотоциклет може да се адаптира към начина на живот на мотоциклетистите. Той предлага много идеи за допълнителни възможности за персонализиране според предпочитанията на ездача.

Проектиран е за любителите на света на къстъмите, но не само. Модерните му линии се отразяват в детайлите. Металният резервоар е внушителен и идентифициращ, изцяло LED фаровете носят светлинния подпис, несъмнено характерен за марката Moto Morini.

Calibro привлича вниманието не само със стил, но и чрез забавно и вълнуващо изживяване при каране. Двигателят – редови двуцилиндров, който използва гамата Morini, е преразгледан. Той предава приятни пулсации при езда, като същевременно осигурява гладка работа и лесна поддръжка благодарение на използването на зъбен ремък в крайното задвижване.

Всяко каране е приятно благодарение на отпуснатата позиция на езда на круизъра. Има възможност за избор на позиция на стъпенките за краката. Тя може да се настройва от моториста, според стила му – поставени назад за по-активно каране, напред за тези, които търсят максимална релаксация по време на каране. Педалите за превключване и спирачката отразяват персонализирания стил.

Настройката на окачването, строга и маневрена, е общата характеристика на цялата гама на Moto Morini. Шасито е със здрава стоманена двойна опора и обхваща силовото предаване. Оборудвано е с безкамерни алуминиеви колела от 18″ отпред и 17″ отзад. Двойният заден амортисьор със своя ретро външен вид балансира мощния дизайн на Calibro.

Голямото място за колелото  и щедрото рамо осигуряват комфорт и прецизност при каране, необичайни в тази категория. Седалката се сваля в задната си част. Тя е украсена с контрастни шевове и задна обвивка, която продължава линията на калника. Тя е като аксесоар за допълнителна естетическа привлекателност. Седалката се позиционира само 720 мм от земята, като осигурява безопасност и комфорт на всички ездачи.

Водачът контролира жизнените функции на превозното средство благодарение на аналогова апаратура, интегрирана с цифров дисплей. Той включва основни данни за каране, като нивото на горивото и индикатора за включена предавка.

Лостовете на кормилото и електрическите блокове са проектирани и произведени според ергономични спецификации, посветени на Calibro. Те са различни от останалите продукти на Moto Morini.

Мотоциклетът ще се предлага на пазара във версия с пълна мощност или ограничена до 35 кВт за A2. Двигателят е изключително надежден двигател, лесен и забавен, но и много икономичен. Идеален за всички, които търсят верен и неуморим партньор.

Налични са и аксесоари, за да направят Calibro персонализиран мотоциклет, който да отговаря на нуждите на всеки водач и да го направи подходящ за дълги пътувания с пълен комфорт, без да жертва привлекателния външен вид.

В допълнение към класическата версия, има и версия Bagger, която се доставя стандартно с твърди дисаги и предно стъкло.

Технически характеристики

Размери (дължина x ширина x височина): 2250 x 890 x 1200 мм.

Междуосие: 1490 мм

Сухо тегло: 200 кг

Височина на седалката: 720 мм

Обем на резервоара: 15 л

Шаси: двойна стоманена рамка, люлеещо се рамо от стомана.

Спирачна система: Отпред- единичен диск 320 мм, плаващи апарати, 2 бутала, отзад – единичен диск, 255 мм, еднобутален плаващ апарат.

Окачване: Отпред – вилка 41 мм, ход 140 мм. Отзад – двоен амортисьор, ход 110 мм, регулируем за предварително натоварване на пружината

Двигател: двуцилиндров, редови цилиндъра, 4 тактов, DOHC 8 клапана, инжекционна система: BOSCH EFI, максимална скорост 170 км/ч, течно охлаждане.