Мото клубове от цялата страна с общ призив към своите членове – да не карат мотоциклетите си за удоволствие и да останат по домовете си

Източници: http://riders.live и www.sars.gov.bg
Мото клубове от цялата страна се обединиха в общ призив към своите членове – да не изкарват мотоциклетите си в дните на извънредно положение. Ако ги ползват само за удоволствие и да останат в домовете си.
Инициативата е съвместна на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) и най-голямата свободна мото група в България „Sofia Riders”. Към нея се присъединяват и мото клубове от цялата страна.
Със затопляне на времето традиционно се увеличава броят на мотоциклетите на пътя. Има хора, които ги ползват, за да стигнат до работното си място. Но много ги карат само за удоволствие. Именно затова посланието е насочено към вторите като всички те се призовават да бъдат солидарни в борбата с Covid-19.
“Сега е времето всеки от нас да даде своя принос. Да останем по домовете си и да се откажем от това, което ни дава най-голяма свобода – нашите мотори. Поне, когато е само за удоволствие, а не за да отидем до работното си място или за друга неотложна нужда”.

Това се казва в позицията на мотоклубовете, които стартират и кампания под надслов „Оставям мотора си в гаража“.

През последната седмица се наблюдава и увеличение на броя инциденти на пътя с мотоциклети. По данни на Пътна полиция за седмица в страната са настъпили 15 инциденти с мотористи, при които са ранени 13 човека. Някои от тях са в тежко състояние.

От Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ продължават да алармират, че въпреки в пъти намаленият трафик по пътищата на страната ни ежедневно настъпват тежки инциденти с ранени или загинали хора.

Анализ на данните показва, че от началото на извънредното положение на територията на страната ни настъпват средно по 7 пътни произшествия. Те са със загинали или ранени хора и повече от 30 – само с материални щети.
Затова и от ДАБДП продължават да призовават хората да бъдат още по-внимателни на пътя и да не увеличават скоростта, поради липсата на трафик.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.