Monster Energy Honda окупира първите места в рали Мержуга

Аржентинският пилот на Monster Energy Honda Team Кевин Бенавидес за втори път спечели етап в рали Мержуга в Мароко. Преди това той бе най-бърз в пролога на състезанието, а сега триумфира във втория пустинен етап. Така той се придвижи на второ място в общото класиране, което се оглавява от съотборника му Хуан Бареда.
Мотоциклетите Honda CRF450 RALLY доминират в ралито безусловно. Бенавидес взе трета поредна етапна победа за отбора на Monster Energy Honda, след като взе пролога и втория маратонски етап, а Бареда бе най-бърз в първия.
Аржентинецът бе най-бърз в етапа с дължина 175,30 км от север на юг към  хотел Тимбокту. В етапа навигационните умения играят решаваща роля. Втори в етапа, на 2:16 мин. бе заводският пилота на Husqvarna Пабло Кинтанила. Трети финишира Тоби Прайс с КТМ на 3:41. Четвъртата позиция остана за друг аржентинец от екипа на Yamaha – Франко Каими на 7:42. Вторият най-добър пилот на заводския екип на Honda бе Хосе Игнасио Корнехо, който завърши 5-и на 8:10 мин. Хуан Бареда, който спечели предишния етап остана лидер в класирането, имаше трудности по време на етапа, но не загуби много време, и зае 6-о място. Той бе на 8:17 мин. след съотборника си Бенавидес. След Бареда финишира съотборника му Рики Брабек, който преди старта имаше стомашни проблеми и въпреки дискомфорта, се представи добре. Португалецът Пауло Гонсалвеш бе доста по-назад от съотборниците си – 13-и.
Днешният етап е с дължина 239,21 км., като има и 63 км за връзка. След първата част от маратонския пробег, пилотите ще прекарат нощта в пустинята сред дюните, без да имат право за техническа помощ от механиците.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.