Миро Ангелов печели и планинското в Лясковец, Искрен Веселинов повежда в шампионата

Мирослав Ангелов (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo, Косьо Йорданов (Грийнфокс) с Renault Megane Maxi и Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг) с Honda Civic. Това са тримата най-бързи пилоти от завършилото планинско „Раховец – Лясковец“ –  трети кръг от първенството на България.
На запознатите с шампионата веднага ще им направи впечатление, че от подиума отсъстват досегашният лидер в шампионата за планинските изкачвания Александър Бурдинов (Дианел Рейсинг) с BMW М3 и най-бързият във вчерашните тренировки Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг) с Mitsubishi Lancer Evo 9. Те отпаднаха във втория манш, като това промени изцяло класирането в шампионата.
Победата на Миро Ангелов е трета поредна – в Осогово, рали-спринта в Дряново и сега в Лясковец. Ангелов спечели и трите състезателни манша, като събра общо 06:21,750. Той е първи и в RC2. Мирослав Ангелов почти сигурно ще се пусне и в планинския шампионат, като не е изключено да грабне и трета титла в едни сезон. Още в Кюстендил неговият ментор Пепи Гьошев коментира, че  Миро губи от това, че плъзга като на рали и губи време.
Втори, на 17,326 е Косьо Йорданов, който грабна победата и в клас НС3.  Д-р Хаус бе 4-и в първото качване, но във второто и третото бе втори. Така стъпи на подиума и  забрави техническите неприятности, преследвали го в Кюстендил.
С третото си място Веселинов – на 12,550 сек., вече е новият лидер в шампионата. Русенецът доказа, че с постоянство всичко се постига. Веселинов, който е първи в НС4,  е с 69 т., докато Ангелов е с 60.  За първи път пилот с кола с един предавателен мост води в класирането.
Пламен Камбуров отпадна във второ поредно състезание. За него защитата на титлата става все по-трудна задача. Той имаше изтекло масло на задните гуми на колата си,  най-вероятно заради дефектирал диференциал или маслопровод. Това бе причина колата му да поднесе и да удари задното си част.
Четвърти в генералното и първи в НС2 стана Стефан Георгиев (Стара Загора) с Ford Escort RS. Той остана на 5,829 от победителя. Това е най-доброто класиране на Георгиев от доста време насам. След него на 5-о място бе Симеон Иванов. Той отсрами Ел-Ви Ауто Рейсинг със своето вярно Subaru Impresa и систематично трупа точки, като вече е с 38.
Динко Иванов (Стара Загора) със Citroen C2 R2 е 6-и в общото класиране и първи в RC4. Той остана на 8,138 сек. от победителя.  Победата в RC3 е за Огнян Герджиков (Мегапорт) с Renault Clio RS, за кого Лясковец също е домашно състезание. Втори в класа е съотборникът му Емил Денев – Прокурора.
В RC5 спечели Михаил Боев с Peugeot 106. Първи в НС5 е Пламен Петров с Honda Civic. При автомобилите за купа Лада, първи стана пистовият шампион Огнян Патенов.
Снимка rallyxpress
 

Вашият коментар