Михаил Флоров – 4-и в пистовия шампионат на Катар

Българският мотоциклетист Михаил Флоров започна зимната си подготовка с участие в първите два кръга от пистовия шампионат на Катар.  18-годишният пилот от София се класира на 4-та позиция в двете състезания, които бяха този уикенд на пистата Лосаил.
Шампионатът на Катар е в 5 състезателни уикенда с общо 10 състезания. Най-добрите времена в теста определиха кои пилоти ще карат в професионалния клас Superstock 600 (QSTK 600) и кои в по-аматьорския Trophy. Последваха свободни тренировки и два Суперпол за  стартовите решетки. Всички състезатели карат с машини Kawasaki Ninja ZX636R.

Участниците са 17 от България, Катар, Франция, Австрия, Кувейт и Великобритания.

Шест от тях бяха в професионалния клас Superstock, а останалите се бореха за класиране в аматьорския Trophy.

Михаил Флоров започна перфектно уикенда. След страхотно каране в свободните тренировки, се класира директно за Superpole 2. Там българинът даде 4-то време, с +4.399 сек. разлика от първия Абдула ал Кубаиси от Катар – 2:04.100 мин.  Втори и трети станаха други двама пилоти на домакините Михаел Ал Наими на 0.601 сек. и Саед Ал Сулаити на 0.753).
Флоров продължи с успешното си представяне в двете състезания. В първото завърши четвърти  на 47.017 сек. от победителя Кубаиси, а във второто пак бе 4-и  на 55.880 сек. от Ал Сулаити.
Така след първите два кръга Флоров е 4-ти в клас Superstock 600 с 26 т. Ледер е Кубаиси с 45 т. Следващите два кръга са на 10-11 януари, пак на Лосаил.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.