Midalidare Rock In The Wine Valley: Пирати превзеха Долината на виното

Във втория ден от Midalidare Rock In The Wine Valley властваха пиратите. Долината на виното бе окупирана от Alestorm, а после подложена на топовен обстрел, на абордаж и безмилостна сеч от Running Wild. И всичко това Under Jolly Roger, под „Веселия Роджър“.

Първо шотландците от The Broken Ravens за втори път забиха в Мидалидаре. Явно им харесва виното и природата, а най-вече феновете. Искат пак да дойдат догодина. Пауър метълите от Scanner направиха яко шоу. Както само германски метъли могат да свирят.

Ross The Boss напомни на истинските метъл фенове, че здравата музика никога няма да умре, като ги пренесе в незабравимите мигове прекарани с Manowar и с най-добрите им парчета. Рос Фридман, който е от основателите на Manowar, предава с китарата си мощ и енергия на феновете. Не се посрами и вокалът Марк Лопес публиката. Сетът бе много много як и като че ли подготви сцената и хилядите фенове пред нея за следващото нашествие.

А то бе яко!

Шотландците от Alestorm си развихриха като за световно шурне. Сякаш дойдоха от родния си град Пърт, след като там са вилнели, за да дойдат у нас и да изпеят “We are here to drink your beer…”

Първо те са изпили бирата на чехите на фестивала „Masters of Rock“, преди да дойдат у нас с пиратския си метъл да видят дали могат да изпият виното в избата на Мидалидаре. Едва ли! Но пък направиха брутално шоу с пиратските песнички P.A.R.T.Y.“, “Drink”,  “Mexico” и други яки хитове.

Така шотландските веселяци Кристофър Боус, Гарет Мърдок и компания, подготвиха феновете са предстоящото пиратско нашествие.

Running Wild за първи път идват в България. И дойдоха с типична пиратска атака – първо артилерийска канонада, а след това абордаж и безмилостна сеч на палубата, т.е. на сцената. Фронтменът, вокал и китарист Ролф Каспарек, колегата му Петер Джордан, басистът Оле Хемпелман и Михаел Волперс – барабани направиха наистина яко шоу.

Running Wild са създадени в Хамбург през 1976 г. именно от Каспарек, наричан още Ролф Рокендрол. Пиратите имат 16 студийни албума и на първото си нашествие у нас се раздадоха. Направиха всичките си известни парчета, като сред тях са Blood on Blood, Riding the Storm, Bad to the Bon и др. Барабанистът Михаел Волперс направи здраво соло.

Естествено, в края на сета взривиха всички фенове с Under Jolly Roger, Soulles,  за да завършат с Conquistadores и Rise Your Fist.

Тази вечер, на третия ден на фестивала излизат групите Project Renegade, SHAKRA, Beyond The Black и хедлайнерите Within Temptation.

Снимки Midalidare Rock и Димитър Илиев