Международната компания за споделена електромобилност SPARK увеличава авто парка си в България с над 100 електрически ŠKODA CITIGOe iV

ŠKODA и SPARK, първата компания за споделено пътуване в България, представиха нов модел в автопарка на услугата. Първите бройки от общо над 100 електрически ŠKODA CITIGOe IV вече са на разположение на потребителите на SPARK в София. Двете компании сключиха стратегическо международно партньорство, според което над 200 електрически автомобила от модела ще бъдат добавени в услугата SPARK в България и Румъния. Началото беше дадено с добавянето на 100 коли в услугата в Румъния.

Моделът ŠKODA CITIGOe iV е ексклузивен за SPARK на българския пазар. Основна финансираща институция по тази сделка в България е Райфазен Лизинг България.

SPARK оперира на българския пазар от ноември 2017 и предлага на своите потребители краткосрочен наем на електрически автомобили през мобилно приложение. Новият модел в услугата ŠKODA CITIGOe IV е оборудван с 36,8 kWh батерия, която позволява пробег до 265 км (WLTP). Цената за наем на автомобила в SPARK е 0,29 лв на минута и 60 лв за 24 часов наем.

„След почти три години на българския пазар, увеличаването на авто парка и покритието на зоните на SPARK в София остава основен приоритет за нас. Нашата цел е да предлагаме модерна и удобна споделена транспортна услуга с нулеви вредни емисии, като същевременно помагаме за разрешаването на два от най-сериозните проблеми в София – чистотата на въздуха и облекчаване на трафика. Услугата SPARK се основава на споделената икономика и предоставя на всичките си потребители лесен достъп до модерна и екологична транспортна услуга на достъпна цена. С последното увеличение на авто парка ни  потребителите ни вече имат достъп до над 500 електрически автомобила от 11 различни модела – от малки градски електромобили до удобни кросоувъри.“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK Bulgaria и CFO на групата SPARK TECHNOLOGIES.
„Щастливи сме, че успяхме да реализираме тази важна сделка със SPARK и над 100 автомобила ŠKODA CITIGOe iV ще се движат по улиците на София. Така хиляди българи ще се докоснат до нашия първи електрически модел и ще се убедят в качествата му. Като използват услугата за споделена мобилност на SPARK  ще спомогнат въздухът в града ни да бъде по-чист.

Глобално, усилията на ŠKODA Auto са насочени към решаването на проблемите, свързани със замърсяването на въздуха в градовете и подобряване качеството на живот в тях, ето защо планът им е до 2025 година, на пазара да има 5 напълно електрически модела ŠKODA iV.

Към момента, в България предлагаме плъг-ин хибридна версия на модела SUPERB, до края на годината ще представим плъг-ин хибридна версия и т.нар. „мек хибрид“ при новото поколение OCTAVIA, а в началото на 2021 ще се появи на пазара ни и първият електрически SUV – ŠKODA ENYAQ Iv, чиято световна премиера ще се състои на 1 септември.“, коментира Иван Тодоров – управител на „Еуратек“ ООД – официалният вносител на ŠKODA AUTO в България.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.