Metallica представиха втора песен от предстоящия си 12-и студиен албум 72 Seasons

След взривяващата премиера на парчето “Lux Aeterna” през ноември, Metallica отново изненадаха феновете си с нов сингъл и видеоклип от предстоящия си 12-и студиен албум 72 Seasons. Парчето е озаглавено “Screaming Suicide” и се отличава от предишните тракове на групата, разгръщайки чувствителната тема за самоубийството. Текстовете на Джеймс Хейдфилд и продукцията на 72 Seasons напомнят на ранното хеви метъл звучене на американските легенди.

“Намерението ни със “Screaming Suicide” е да разкажем за мрака, който чувстваме и държим вътре в себе си. Не трябва да отричаме влиянието на негативните мисли върху менталното ни здраве. Ако това е човешко преживяване, трябва да се научим да споделяме за него. Вие не сте сами”, казва фронтменът Джеймс Хейдфилд.

Официалният видеоклип към “Screaming Suicide”, режисиран от Тим Саксенти,  може да гледате ТУК.

“Screaming Suicide” следва пътя, който проправи Lux Æterna” – първият сингъл от албума, обявен при излизането си на 28 ноември 2022 г. като “гръмък, главозамайващ” (Billboard) и “разтърсващ” (USA Today). 72 Seasons ще бъде издаден на 14 април, а музикални продуценти са известният звукорежисьор и близък приятел на групата Грег Файделман и както обикновено – Джеймс Хейдфилд и Ларс Улрих.

Днес започва и продажбата на еднодневните билети за всички концерти от световното турне M72 на Metallica. Обиколката стартира в Амстердам през месец април, преди поредица от концерти в Америка и Европа.