Leopard Racing започва ново приключение в Moto2 с тестове в Барселона

На пистата Каталуня край Барселона екипът Leopard Racing направи своя дебют в средния клас Moto2. След като спечели титлата в най-леката категория – Moto3, през 2016 г. Leopard Racing влиза и в средния клас Moto2. Новият проект и предизвикателство идва след сериозна подготовка и сериозна професионална база.
Мотоциклетите ще са с рама Kalex, двигателите Honda, както за всички в класа, а двамата млади пилоти са шампионът за миналата година в Moto3 Дани Кент и вторият в класирането Мигел Оливейра. Двамата бивши съперници, а сега съотборници решиха титлата помежду си в последното състезание във Валенсия. Кент отново е готов за битка и се чувства чудесно с новия си мотоциклет на пистата. В двата дни на тестове на Монтмело, Мигел Оливейра също свикна с новия мотоциклет Kalex, който е с гол корпус от карбон и без цветове. 21-годишният португалски пилот се възхити от лесното каране на машината от Moto2, като се фокусира върху своя собствен стил и нанесе първите корекции. Той оцени управлението и мощността на машината.
Първият тест на 2016 г. на Монтмело направи и тима на Leopard Racing в Moto3. Екипът не искаше да губи време и на пистата в двудневните частни тестове бяха всички байкове на Leopard Racing. След като Кент спечели титлата в Moto3 миналата година, сега екипът ще има трима играчи на трасето. Това са талантливите пилоти Фабио Куартараро, Хуан Мир и Андреа Локатели. Другата важна техническа иновация е, че на тримата от Leopard Racing е предоставен прототипът KTM RC 250 GP 2016. С тази машина тимът иска да запази мястото си на върха.
В двата дни пилотите имаха за задача да научат работата с техните нови екипи и веднага се получиха първите индикации за това, което може да ес очаква през годината. Това е също предизвикателство за инженерите и механиците, които работят с новия мотор за първи път, тъй като миналата година машината бе Honda. Сега техническият екип се фокусира върху различни настройки на машината и събират данни как тя реагира. Всички от Leopard Racing дават професионален обмен на информация с пилотите и записаните времена показват твърди стъпки напред. Целта е да се направят добра база от настройки за началото на сезона.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.