LEGO Тechnic Peugeot 9×8 пресъздава хибридния хиперавтомобил преди дебюта му в Льо Mан

След разкриването на хиперавтомобила PEUGEOT 9X8 миналата година, Team PEUGEOT Total Energies прегърна ново инженерно предизвикателство – пресъздаването му под формата на LEGO® Technic. Автомобилни ентусиасти и LEGO любители – кажете здравей на LEGO Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar.

Дизайнерските екипи от LEGO Group и PEUGEOT Sport създадоха прецизна версия в мащаб 1:10 на хиперавтомобилa 9X8. От елегантния силует до лайм акцентите върху каросерията, новият модел LEGO Technic вдъхва живот на очарованието, наречено 9X8. Той демонстрира стремежа на PEUGEOT към електрификация и олицетворява стремежа на марката за конкуренция на най-високо ниво. Електрическата 7-степенна трансмисия на хиперавтомобила със задвижване на четирите колела от реалния автомобил е възпроизведена в мащаб в този нов модел, който се отличава още и с уникалните врати, хибридна задвижващата система с ниски емисии, окачването и елегантния профил. Фантастични детайли като V6 двигателя и светещите в тъмното светлинни елементи пресъздават тръпката от състезанието.

Говорейки за комплекта от 1775 части, Каспер Рене Хансен, дизайнер на LEGO Group казва: „Двете ни марки се обединиха, за да създадат продукт, който празнува една нова ера на хибридни състезания и инженерство. Пресъздаване на формите и детайлите на такива елегантна кола, чрез елементи на LEGO Technic, не беше лесно начинание, но за мен бе чест да работим толкова креативно с екипа на PEUGEOT Total Energies и се гордея, че заедно успяхме да построим истински хиперавтомобил под формата на LEGO Technic.”

Оливие Янсони, технически директор PEUGEOT Sport: „Нашето техническо сътрудничество с LEGO Group започна през януари 2022 г., 5 месеца преди представянето на PEUGEOT 9X8. Отне една година, за да се разработи напълно проект съвместно с техническите и дизайнерски екипи, което ни позволи директно да транспонираме технически подробности за PEUGEOT 9X8 към модела LEGO Technic. Беше много важно и за двете марки да създадат модел, който е възможно най-реалистичен. Екипите на PEUGEOT, PEUGEOT Sport и LEGO проведоха многобройни срещи за разработването на окачването и хибридните системи, които не могат да бъдат възпроизведени само от снимки. Благодарим на LEGO Group за този проект, много сме горди и впечатлени от крайния резултат, който е повече, отколкото можехме да си представим.“

Най-новото попълнение към серията LEGO Technic е с дължина 50 см, широчина 22 см и над 13 см височина, в сглобен вид и със сигурност осигурява вълнуващо пътуване в света на състезанията за феновете на LEGO. Моделът на състезателна кола беше представен на първото състезание от календара на Световния шампионат на ФИА, в Португалия преди реалната кола да се отправи към пистата за подготовка в дългоочакваното си появяване в 24-те часа на Льо Ман,  на 10-11 юни. Комплектът LEGO Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar ще бъде достъпен в магазините от 1 май тази година=