Легендата на мотоспорта Фил Рийд се възстановява от COVID-19

Легендата на мотоциклетния спорт Фил Рийд се е възстановява от заразяване с вируса COVID-19. Това съобщава британския сайт Visordown. Бившият пилот от мотоциклетната Гран при сега е на 81 години. Той се е заразил вируса COVID-19, но вече се е възстановил напълно.
Осемкратният победител в ТТ остров Ман и многократен шампион на Гран При Фил Рийд е в добро здраве. Въпреки това все още се нуждае от кислород след заразяването с коронавируса.
Той страда от хронично обструктивно белодробно заболяване на белите дробове. Затова заразяването с COVID-19 е много опасно. Възстановяването на Рийд е още по-невероятно. Той вече е пуснат от болницата в Кентърбъри. Има непотвърдени съобщения, че е бил лекуван с антималарийни лекарства.

Фил Рийд  се състезава в Гран При от 1961 и 1976 г. Кара MV Agusta, Gilera и Yamaha. Освен това Рийд е специалист по шосейни състезания като ТТ на остров Ман. Карал е в 14 състезания на Ман и има осем победи.
Днес Рийд живее в Кентърбъри Кент. През лятото посещава някои пистови състезания из Европа. Кара демонстративно някои мотоциклети, с окито се е състезавал.
След смъртта на Джон Съртис на 10 март 2017 г., Рийд вече е най-възрастният жив световен шампион във висшия клас (500 куб. см/MotoGP.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.