Land Rover представи мощния Defender V8 с 525 к.с.

Land Rover представи мощния Defender V8 като част от редицата подобрения на своето неудържимо и награждавано семейство 4×4. Новият Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition осигуряват уникална комбинация от мощност и проходимост, като специалните настройки на шасито, запазени само за този двигател, осигуряват нови изживявания за шофьора както на пътя, така и извън него.

Мощните нови модели се основават на десетилетия наследство на Land Rover V8 – обхващащи оригиналния етап I V8 от седемдесетте, моделите от Северна Америка от деветдесетте и мощния Defender Works V8.

Бензиновият двигател V8 не е единственото нововъведение. Има и ново ниво на оборудване XS, свежи екстериорни дизайнерски пакети, които осигуряват по-голям потенциал за персонализация и допълнителен по-голям 11,4-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система Pivi Pro.

Defender V8 се основава на водещата в класа проходимост на здравия 4×4, предоставяйки нови нива на мощност за водача, като комбинира мощен 5,0-литров бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност от 525 к.с. с експертно разработено окачване и настройка на трансмисията, за да създаде най-бързия и динамичен Defender досега.

Ексклузивното ново издание Carpathian се основава на Defender V8 и представлява върховният израз на дизайна, мощността и проходимостта на Defender, докато новата спецификация XS замества успешно First Edition и се характеризира с усъвършенствания както в интериорния, така и в екстериорния дизайн.

Потенциалът за персонализация на Defender също е разширен с въвеждането на нови екстериорни пакети. Пакетите Bright, Extended Bright и Extended Black разполагат със специални нововъведения, които да подобрят безпогрешния силует на Defender.

Повишената свързаност също е част от актуализациите. Съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Defender вече се предлага с набор от нови функции, включително опция за по-голям 11,4-инчов сензорен екран. Безжичното зареждане на устройство с вграден усилвател на сигнала вече е стандартно оборудване с пакета Comfort and Convenience за подобрено удобство и качество на разговорите.

Новият Defender V8 е върховният израз на най-здравият 4×4 на Land Rover и припомня богатото наследство на осемцилиндровите Land Rover автомобили, датиращи от 70-те години на миналия век. Мощният нов двигател V8 с компресор суперчарджър се предлага както при модификация 90, така и при 110 и осигурява повишена производителност, без да се прави компромис с неудържимата проходимост на Defender.

С уникална настройка на окачването и трансмисията, включително специалните пружини и амортисьори и новият електронен активен заден диференциал, иконичният офроудър осигурява по-пъргаво управление с повишен контрол – всичко придружено от характерен V8 звук от двигателя.

Мощността идва от 5,0-литровия бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър на Land Rover, който произвежда 525 к.с., 625Нм въртящ момент, куплиран с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Defender V8 90 ускорява от 0-100 км./ч. за 5,2 секунди с максимална скорост от 240 км./ч. с разход на гориво до 14,5 л./100 км. и емисии на CO2 от 327 г./км.

Изключителната офроуд способност е отличителен белег на Defender, а V8 добавя ново ниво на привлекателност за водача, с въвеждането на нов динамичен режим в системата Terrain Response – наличен само за Defender V8. Режимът помага на шофьорите да използват по-динамичния характер и баланса при управление на модела с 525 к.с. на асфалт. Проектиран да бъде най-бързият и най-ангажиращ Defender досега, той осигурява ненадмината пъргавина и привлекателност за водача.

По-големият диаметър на стабилизиращите щанги спомага за стабилната стойка при екстремни завои, докато уникалният електронен активен заден диференциал въвежда системата Yaw Controller, която позволява фин контрол на позицията на Defender V8 в завои, когато достигне и надхвърли границата на сцепление.

Внимателното калибриране на новия динамичен режим в Terrain Response 2 дава на Defender V8 по-пъргав, игрив и отзивчив характер. При тази настройка по-рязко откликване при подаване на газ и специалната система Continuously Variable Damping се комбинират с по-твърдите втулки на окачването за незабавни реакции на кормилното управление. Работейки в хармония с технологията векторно разпределение на въртящия момент при спиране, системата за контрол на сцеплението и новият Yaw Controller, Defender V8 е по-бърз, по-ангажиращ и по-управляем от всякога.