Катя Стратиева отново е най-бързата дама в европейските ралита

Броени дни, след като за трети път стана европейска шампионка при дамите, Екатерина Стратиева и навигаторът и Георги Аврамов показаха трофеите. Това е Дамската купа в регионалното първенство на ФИА за Европа, както и изящните порцеланови купи от последното състезание за шампионата на Стария континент в Унгария. Днес тези отличия бяха представени пред медиите.
Там, в рали „Унгария“ Катя и Жоро с Peugeot 208 R2 се представиха отлично. Стратиева стана първа от четирите си конкурентки при дамите и трета в клас RC4. Със спечелените от Катя и Жоро точки, френският Sainteloc Junior Team, за който двамата карат взе отборната титла.

През 2014 г. Стратиева стана шампионка при дамите, сега след участие в над 40 ралита, тя отново е с трофея.

Успя да се пребори с другата претендентка за титлата – Небила Теджпар с Peugeot 208 R2 от Великобритания. В Унгария е третото рали този сезон, в който Катя Стратиева участва. Тя спечели 8 етапни победи,  половината от които срещу Теджпар.
Англичанката бе лидер в класирането преди последния кръг. Тъй като нашата състезателка успя да и дръпне много във временното класиране, Теджпар допусна грешка, мина през таван и отпадна.  Така Екатерина Стратиева осигури титлата в Лейдис Къп за 2019 г.  Тя и нейния навигатор Георги Аврамов са 14-и в общото класиране и 3-и в клас RC4.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.