JUDAS PRIEST с юбилейно издание на албума SCREAMING FOR VENGEANCE

Четири десетилетия легендарна музикална кариера, белязана от култови песни и  законодателни албуми, близо 40 милиона продадени копия, множество награди и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за JUDAS PRIEST – групата, превърнала се в един от символите на тежкия рок. През 1982 г. JUDAS PRIEST издават осмия си студиен албум SCREAMING FOR VENGEANCE с култовото парче „You’ve Got Another Thing Coming”. Песента става една от най-въртяните песни в щатските радиостанции през 1982 г., с което прави абсолютна медийна революция и „отворя вратите” за метъл музиката.
В чест на 30 годишнината от излизането на този заветния албум, на 3 септември ще излезе двойното юбилейно издание „SCREAMING FOR VENGEANCE – Special 30th Anniversary Edition”, съдържащо ремастерирана версия на оригиналния албум, бонус: няколко лайв изпълнения от концерт в Сан Антонио на 10.09.1982 г. и концертно DVD от участието на групата на „US Festival” в Сан Бернадино, Калифорния от 29 май 1983 г. Книжката към изданието включва предговор от един от най-уважаваните американски рок журналисти, радио и тв водещи – Еди Трънк и неиздавани и колекционерски фотографии на групата от Марк Вайс.
„US Festival” е определяно като събитието, с което музикалната индустрия отпразнува навлизането на компютърните технологии в музиката. Основен организатор и идеолог на фестивала е Стив Возняк (Apple Computer). SCREAMING FOR VENGEANCE – Special 30th Anniversary Edition Live DVD е заснет по време на второто (и последно) издание на „US Festival” през 1983 г. Този неделен ден ще се окаже паметен за метъл феновете. „Това бе денят, в който ню уейв вълната отстъпи място на рок музиката” (Judas Priest). Това е и денят, поставил ненадминат и досега рекорд в историята за концерт, посетен от най-много хора в САЩ със зашеметяващата бройка от 375 000 човека.
Музикантите от JUDAS PRIEST  разказват: „Пристигнахме с хеликоптер в деня на участието ни. Първото нещо, което видяхме отгоре бяха хилядите паркирани коли наоколо до скалите, които всъщност бяха огражденията на фестивалната зона. А когато минахме по-навътре се смразихме от гледката – под нас имаше сотици километри от фенове – сигурно бяха над 300 000 човека! Жегата беше убийствена в комбинация с топлия вятър на Санта Ана, а концертът по време на фестивала е събитие, което ще помним винаги” – разказват още музикантите от Judas Priest.

Съдържание на SCREAMING FOR VENGEANCE – Special 30th Anniversary Edition:
CD
1. The Hellion
2. Electric Eye
3. Riding On The Wind
4. Bloodstone
5. (Take These) Chains
6. Pain And Pleasure
7. Screaming For Vengeance
8. You’ve Got Another Thing Comin’
9. Fever
10. Devil’s Child

Bonus tracks:
11. *Electric Eye (live)
12. *Riding on the Wind (live)
13. *You’ve Got Another Thing Comin’ (Live)
14. *Screaming For Vengeance (Live)
15. Devil’s Child (live)
16. Prisoner of Your Eyes

* Лайв изпълнения от Сити Сентър Сан Антонио, 10-ти септември 1982-ра година.

DVD:

1. Electric Eye
2. Riding On The Wind
3. Heading Out To The Highway
4. Metal Gods
5. Breaking The Law
6. Diamonds And Rust
7. Victim Of Changes
8. Living After Midnight
9. The Green Manalishi (with the two-pronged crown)
10.  Screaming For Vengeance
11. You’ve Got Another Thing Comin’
12. Hell Bent For Leather

* Концерт от US Festival – Сан Бернадино, Калифорния, 29-ти май 1983-та година.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.