Jaguar I-PACE с над 90 награди – по-впечатляващ и по-желан

От момента на своя дебют Jaguar I-PACE е спечелил над 90 глобални награди, включително безпрецедентния троен трофей на наградите за Най-добър автомобил в света за 2019 г., завоювайки отличията за Най-добър автомобилен дизайн, Най-екологичен автомобил и Най-добър автомобил в света, подсилили статуса му на еталон за изцяло електрически мощен SUV.

С нисък център на тежестта, усъвършенствани системи за окачване и компактни, ефективни електрически двигатели на всяка ос, I-PACE предлага ненадминат баланс на задвижване на всички колела, финес и маневреност – заедно с впечатляващ пробег в реални условия и изключителен комфорт и ежедневна практичност. Технологиите и функциите на автомобила непрекъснато се подобряват, като се използват безпроблемни актуализации на софтуера по въздуха.

Сега I-PACE е деликатно усъвършенстван, с по-отличителен дизайн, по-богати спецификации, добавяне на модели R-Dynamic и за първи път, впечатляващи сатенени бои с избор от два цвята металик.

Ник Колинс, Изпълнителен директор, Автомобилни програми, заяви: „I-PACE винаги е предлагал цялостен пакет от производителност, маневреност, технологии и ежедневна практичност, които клиентите очакват от Jaguar, заедно с плавното, тихо и безпроблемно шофиране, което осигурява електрифицирането. Ние сме постигнали точно това и сега той е най-новият модел, който се възползва от подхода да предлагаме по-подбрани, по-богати спецификации.  Гледайки към бъдещето, ние прилагаме експертния си опит от нашите програми за електрифицирани автомобили и ускорено технологично развитие, осъществени благодарение на сътрудничеството с екипа на Jaguar TCS Racing, за да пресъздадем Jaguar като изцяло електрическа модерна луксозна марка от 2025 г.“

 Освежен дизайн

Профилът с изнесено напред шаси, късите надвеси и стегнатите, атлетични хълбоци на I-PACE са моментално разпознаваеми и го отличават от останалите изцяло електрически SUV автомобили. Този отличен с награди дизайн сега се развива с фини, внимателно обмислени подобрения, които осигуряват още по-голямо присъствие.

Предната решетка вече има гладка форма във впечатляващия цвят Atlas Grey. Заменяйки предишния мотив с ромбове в блестящ черен цвят, това създава по-семпъл, по-изчистен завършек на предната част на автомобила, като същевременно подсилва присъщото му електрическо ДНК. Цветът Atlas Grey присъства и върху вертикалните ребра отвън на предните отвори. Друга промяна в детайлите е новата емблема на Jaguar в черно и сребристо, разположена върху решетката.

Апретурата на предната броня, в долната част на вратите и задният дифузьор вече са в цвета на каросерията вместо в цвят Gloss Black. Този подход служи за усъвършенстване на дизайна, като същевременно отнема визуално от масата на автомобила.

Моделите, включително 400 SPORT, разполагат с дискретен спойлер на вратата на багажника, който деликатно подсказва потенциала за мощност и динамичния характер на I-PACE (стандарт и за всички други модели, оборудвани с 22-инчови джанти).

Всички джанти, предлагани с I-PACE като стандартно оборудване, сега са с ефект „диамант“, докато поразителните 22-инчови джанти Style 5069 вече имат покритие в цвят Satin Grey, което допълва елементите им от въглеродни влакна. Всички 22-инчови джанти могат да бъдат поръчани със самоуплътняващи се всесезонни гуми.

Тези актуализации се допълват перфектно от черния пакет за екстериора. Вече стандартен за всички модели от R-Dynamic SE, покритието Gloss Black присъства върху рамката на решетката, рамките на стъклата, капаците на страничните огледала и задните емблеми.

Има и опция за контрастен панорамен покрив, който за първи път позволява на клиентите да поръчат черно покритие за задната част на покрива – досега в цвета на каросерията – за допълване на плъзгащия се стъклен панел.

Клиентите могат да изберат и сатенени бои за първи път. Предлагани по избор за Eiger Grey и новата Carpathian Grey, тези покрития придават на I-PACE изтънчен, съвременен облик.

Производителност и динамика

I-PACE предоставя истинското изживяване зад волана на Jaguar. С леки, компактни и ефективни електродвигатели, интегрирани в предната и задната ос, I-PACE може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди и до максимална скорост от 200 км/ч.

Осигуряването на комфорт и пъргавина без компромиси е това, което винаги е правило Jaguar уникален. Усъвършенстваното окачване на I-PACE с двойни носачи отпред и интегрална връзка отзад са от основно значение за неговите динамични възможности, заедно с ниския център на тежестта и леката, твърда алуминиева конструкция на каросерията. Въздушното окачване с електронно контролираното демпфериране на системата Адаптивна динамика (стандартно оборудване при 400 SPORT) подобрява още повече возенето и управлението.

Пробег и зареждане

Литиево-йонната батерия на I-PACE с капацитет 90 кВч осигурява пробег до 470 км. При зареждане с помощта на бързо развиващата се мрежа от обществени зарядни устройства, постояннотоково зарядно устройство с мощност 100 кВ може да добави до 127 км пробег само за 15 минути. Клиентите с трифазно електрозахранване и домашна станция Wall Box с мощност 11 кВ могат да добавят до 53 км пробег на час; пълното зареждане отнема само 8,6 часа. Клиентите на пазари с еднофазно електрозахранване, използващи Wall Box с мощност 7 кВ, могат да постигнат до 35 км на час и пълно зареждане за 12,75 часа.

Клиентите могат също така да настроят зареждането да спре, когато батерията достигне определено ниво – например 80%. Това е особено полезно, когато се използват обществени зарядни устройства, защото може да се добави само пробегът, необходим за достигане до дестинацията.

Предварителната климатизация е друга лесна за използване технология, която подобрява изживяването при шофиране. Докато автомобилът е включен в електрическата мрежа, той автоматично загрява или охлажда батерията до идеалната температура. Същото прави и с интериора, така че той да бъде подготвен за началото на пътуването. Използването на захранване от електрическата мрежа вместо от батерията е по-енергийно ефективно и максимизира пробега. Заедно с функциите за програмирано зареждане, предварителната климатизация може да бъде зададена или чрез сензорния екран на автомобила, или чрез приложението Jaguar Remote – това вече е актуализирано, което го прави още по-лесно за използване.

Информационно-развлекателна система и свързаност

В просторния интериор на I-PACE присъстват всички технологии, необходими да направят всяко пътуване по-приятно. Всеки модел в гамата има бърза, интуитивна информационно-развлекателна система Pivi Pro, предлагаща безпроблемна свързаност чрез безжична връзка с Apple CarPlay®, с Android Auto™, интегрирано гласово управление Alexa, Spotify и навигация what3words. Pivi Pro – заедно с други системи в автомобила – е винаги актуална благодарение на актуализациите на софтуера по въздуха.

Гамата на I-PACE за моделна година 2024 включва: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE и 400 SPORT.