Jaguar представи лимитирана версия F-PACE SVR – Edition 1988

Ексклузивният F-PACE SVR Edition 1988 е първото лимитирано издание на върховния SUV на Jaguar, създаден от експертите по персонализиране в SV Bespoke, като в целия свят ще бъдат налични само 394 броя.

Емоционална спецификация, вдъхновена от богатото състезателно наследство на Jaguar, включва специалната боя Midnight Amethyst Gloss, 22-инчови ковани алуминиеви джанти Champagne Gold Satin, външни и вътрешни детайли на Sunset Gold Satin, както и „One of 394“ SV графика.

Edition 1988 г. и общият брой автомобили, които ще бъдат произведени от Jaguar Special Vehicle Operations, е свързан с броя обиколки, извършени от печелившия XJR-9 LM за 24 часа през 1988 г.

Edition 1988 също е уникален с представянето на Sunset Gold Satin Jaguar надпис на задната врата и лазерно гравираното лого Edition 1988. В допълнение към компонентите на F-PACE SVR Black Pack са капачките на огледалата на вратите, спирачните апарати, централните капачки на джантите и буквата R на емблемата на SVR.

Допълнително подобрявайки изискания и луксозен интериор на F-PACE SVR, завършен с довършителни материали от въглеродни влакна, Edition 1988 включва тапицерия от полуанилин Ebony кожа и ексклузивни детайли от Sunset Gold Satin по арматурното табло, волана, скоростния лост и отопляеми и охлаждащи предни седалки.

F-PACE SVR е SUV автомобилът с най-висока производителност на Jaguar. Задвижван от 5,0-литров V8 бензинов двигател на Jaguar с мощност 550 к.с., той ускорява 0-100 км/ч за 4,0 секунди и може да достигне максимална скорост от 286 км/ч.

Изчерпателен пакет от технически подобрения, разработени и проектирани от експертите в Special Vehicle Operations, гарантира, че F-PACE SVR предоставя фокусирано върху производителността изживяване при шофиране, без да засяга ежедневното комфортно ползване на автомобила.

Луксозният интериор с плъзгащ се панорамен покрив, head-up дисплей и най-новите технологии за свързване, включително безжично зареждане на устройства, подчертават ролята на F-PACE SVR Edition 1988 като изискан SUV с изключителна производителност.

Информационно-развлекателната система Pivi Pro вече интегрира и платформата what3words, която разделя земното кълбо на равни квадрати с размери 3х3 м. По този начин достигате до всяка дестинация на света с уникален, лесен за запомняне адрес само с три думи.

Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 ще бъде представен заедно със спечелилия в Льо Ман през 1988 г. XJR-9 от 8 до 12 юни и прави своя динамичен дебют на Goodwood Festival of Speed на 23-26 юни.

SVR Edition 1988 е върхът на гамата F-PACE, която включва модели S, SE, HSE, R-Dynamic Black, 300 SPORT, 400 SPORT и SVR, а от двигателите са налични бензинови, дизелови и хибридни.

Като официален вносител за България, от Мото-Пфое очакват да получат един ексклузивен екземпляр от новата лимитирана версия F-Pace SVR.